Leestijd: 2 minuten

Normaal ben ik niet zo’n toetjesmens. Maar bij bijzondere gelegenheden of tijdens een vakantie vind ik het wel leuk om ook eens een nagerecht te maken.

As we speak zitten wij een heel seizoen op de camping. Met dank aan Corona zullen we maar zeggen ­čśë

Koken op de camping is meestal al een lichte uitdaging. Je hebt vaak minder ruimte, faciliteiten en spullen voorhanden dan thuis. Toch lukt het mij meestal wel om iets gezonds en voedzaams op tafel te zetten. Eenpansgerechten als jambalaya of paella of iets dergelijks doen het natuurlijk prima. Of pasta in alle soorten en maten, of …

Maar wacht even, dit artikel zou gaan over toetjes voor op de camping. Even bij de les blijven Kris.

De uitdaging bij toetjes op de camping is natuurlijk dat ze a) redelijk snel klaar moeten zijn en b) niet al te veel handelingen of kunstgrepen vereisen. Want laten we wel wezen. Je gaat geen ijs staan draaien in je bloedhete tent of iets flamberen in een dichte caravan.

In mijn zoektocht naar een lekker en simpel nagerecht recept kwam ik op een fijne receptensite terecht. Eerlijk gezegd zette de naam van de site me even op het verkeerde been omdat ik in de veronderstelling was, dat je er boodschappen kon bestellen. What’s in a name? Maar hoe dan ook: dankzij de handige filterfunctie had ik in no time een paar lekkere recepten te pakken. Ik heb alleen maar hoeven filteren op ‘nagerecht’, ‘eenvoudig’ en ‘0-20 minuten’ en ik kreeg al een lange lijst met suggesties waarvan het water me direct in de mond liep.

Mijn favoriete toetjesrecepten voor de camping

Wat te denken bijvoorbeeld van deze aardbeien met honing-rozemarijnsiroop? Als je midden in de Betuwe kampeert zoals wij, hoef je om aardbeien alvast niet verlegen te zitten.

Of wat dacht je van deze poffertjesstick met kiwi. Die gaat bij onze kleine aap zeker in de smaak vallen. En een pak klant-en-klare poffertjes is overal snel gekocht.

En tot slot kan in het zomerseizoen een nagerecht met watermeloen ook niet ontbreken. Deze fruitsalade met vanillemascarpone ga ik dit seizoen zeker een keer maken.

Maak jij graag nagerechten op de camping of beperk jij je tot een wandelingetje naar het campingrestaurant voor een ijsje?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.