Leestijd: 3 minuten

Wie mij een beetje kent weet dat ik erg fan ben van de gezichtsverzorgingsproducten van Dr. Jetkste Ultee. En ook over mijn favoriete foundations, bb creams en cc creams schreef ik al vaker.

Een product dat ik er speciaal eens uit wil lichten is de Nivea Cellular Filler Tinted Perfecting Fluid. Een verzorgende dagcreme met een tint. Ideaal dus voor dagen dat je geen zin hebt om veel make-up te dragen maar er toch verzorgd uit wil zien.

Ik gebruik dit product al een aantal jaren met enige regelmaat en ben er erg tevreden over. Laten we eens kijken hoe Nivea zelf het product omschrijft, dan geef ik je daarna mijn mening.

Nivea Cellular Filler Tinted Perfecting Fluid

NIVEA CELLular Filler Tinted Perfecting Fluid egaliseert en camoufleert oneffenheden direct na het aanbrengen. De formule met Teint-perfectionerende pigmenten en Lumicinol geeft je een stralende en geperfectioneerde teint, zelfs zonder make-up. De SPF15 met UVA & UVB-bescherming helpt celbeschadiging, pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering door zonlicht te voorkomen.

 • Vult rimpels
 • Camoufleert oneffenheden, direct na het aanbrengen
 • Vermindert de vorming van pigmentatie
 • Geeft een stralende huid en een jeugdige teint

Voor de echte freaks onder ons heb ik hier nog even de ingredientenlijst voor je:

Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Alcohol Denat., Cetearyl Alcohol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butyrospermum Parkii Butter, Isopropyl Stearate, Methylpropanediol, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Squalane, 4-Butylresorcinol, Magnolia Officinalis Bark Extract, Myristic Acid, Arachidic Acid, Oleic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Magnesium Stearate, Isopropyl Myristate, Triethyl Citrate, Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Carbomer, Xanthan Gum, Tapioca Starch, Polymethylsilsesquioxane, Trisodium EDTA, Boron Nitride, Ethylhexylglycerin, Diethylhexyl Syringylidenemalonate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Parfum, CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499

Mijn review

Wat ik er vooral fijn aan vind is dat het een soort 2-in-1-product is. Het is verzorgend maar tegelijkertijd ook egaliserend. En het geeft een tintje.

Nou heb ik toch aardig wat bb- en cc-creams van behoorlijk duurdere merken maar die kunnen geen van allen tippen aan deze van Nivea.

Over de verpakking is goed nagedacht. De creme zit in een luchtdichte tube met een doseerpompje. Dat maakt de creme beter houdbaar én zuinig in gebruik want aan 1 pompje heb je wel voldoende.

Zoals je bij bb- en cc-creams wel vaker ziet is ook deze creme in eerste instantie nogal grijs van kleur. Dat verandert zodra je hem op je gezicht aanbrengt. Dan krijgt de creme een natuurlijke tint die perfect past bij je eigen huidskleur. Hij egaliseert heel licht. Precies voldoende om er gezond en stralend uit te zien maar te weinig om oneffenheden te camoufleren.

De creme is niet vet, brengt gemakkelijk aan en blijft goed zitten. Als ik ’s avonds mijn gezicht met een wattenschijfje reinig, zie ik wel degelijk dat er iets op gezeten heeft aan het kleurtje.

Persoonlijk vind ik de geur wat sterk. Ik was ook bang dat ik met mijn gevoelige huid niet zo goed op de aanwezigheid van parfum zou reageren maar dat valt reuze mee. De geur is overigens wel aangenaam (magnolia).

Een groot voordeel is dat er al een SPF in de creme zit al is dat dan slechts een SPF 15 die niet veel zal doen gezien de geringe hoeveelheid die je van het product gebruikt. Persoonlijk zou ik dus nog wel een aparte SPF eronder aanraden.

In een tube zit 40 ml en de normale prijs ligt ergens tussen de EUR 15 en EUR 20 (afhankelijk van waar je hem koopt). Nog een tip: bij de grote drogisterijketens hebben ze vaak acties waarbij het tweede Nivea-product gratis is. Doe daar je voordeel mee!

Vers uit de tube
Zo kun je zien dat er wel degelijk een kleurtje in zit. Eenmaal uitgesmeerd is dat heel natuurlijk vervaagd.

Conclusie

Kortom: dit is een prima product voor een hele schappelijke prijs. Heb je eens geen zin in een complete make-up maar wil je er wel verzorgd uitzien en hecht je waarde aan goede verzorging, dan raad ik je deze creme zeker aan.

Volg mij ook op social media!

6 reacties

 1. Kristel

  Jammer! Ik zie op de site van Nivea ook dat het uit het assortiment gaat. Zonde want ik ben er zo’n fan van

 2. Weet je misschien welk product een mooi alternatief hiervan is? Net zo makkelijk, ‘natuurlijk’ camouflerend en relatief goedkoop?

 3. Kristel

  Ik heb ook eens een tijdje de Olaz Total Effects 7-in-1 getinte crème gebruikt. Die is ongeveer net zo duur en ook een prima product. Misschien heb je daar iets aan?

  Groetjes, Kristel

 4. het doosje en de naam is een beetje veranderd maar het product is er nog wel hoor, gebruik het ook al jaar en dag

  NIVEA CELLular Filler Egaliseert & Camoufleert SPF 15 – 40 ml

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis bol.com 😉