Leestijd: < 1 minuut

Een recept dat ik regelmatig klaarmaak is couscous met perzik en kip. Het is lekker zoet, dus maak ik de meeste kans dat onze slechte eter het ook lust.

Ik weet niet meer waar ik het recept oorspronkelijk vandaan heb, maar hieronder volgt mijn eigen versie.

Couscous met perzik en kip

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • citroen
  • olijfolie
  • 300 gram couscous
  • paar handjes rozijnen
  • 300 ml kippenbouillon (gewoon van een bouillonblokje)
  • een paar perziken (verse of uit blik)
  • een flinke scheut honing
  • munt
  • een handje (of 2 ;-)) ongezouten pecannoten

Bereiding (+/- 15 minuten)

Kruid de kip eventueel met zout en peper en bak de filets in een koekenpan bruin en gaar.

Intussen maak je de couscous. Doe de couscous in een kom en voeg de rozijnen toe. Schenk de hete bouillon er bij en laat dit met een deksel op de kom 10 minuten wellen.

Snij de perziken in mooie stukken of plakken. Hak de noten en de munt grof.

Als de couscous 10 minuten geweld heeft, doe je er de olie, wat citroensap en een flinke scheut honing bij. Roer het goed door. Doe de couscous in een mooie schaal, leg er de kipfilets op (al dan niet in kleinere stukken gesneden) en garneer met de gehakte munt en pecannoten.

Eet smakelijk!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.