Leestijd: 3 minuten

De Koning van SpanjeJan-Willem en ik waren laatst 12,5 jaar getrouwd. Dat vierden we met een weekendje Antwerpen. We wilden eens niet in een hotel (want: zo anoniem) maar wij stellen wel prijs op luxe en comfort. Na een uitgebreide online zoektocht, boekten we bij De Koning van Spanje. Was het de moeite waard?

De Koning van Spanje: ligging

Bijna verborgen voor de buitenwereld ligt De Koning van Spanje midden in het centrum van Antwerpen. Toen we voor de poort stonden, keken we elkaar even aan: ‘zou het echt hier zijn? Kan dat wel kloppen?’ Maar ja, het klopte. Eenmaal binnen de poort kom je in een oase van rust terecht. Hoewel je binnen 2 minuten op de Groenplaats, Grote Markt, bij de kathedraal of op de Meir staat, heb je helemaal niet het idee dat je midden in een grote stad zit. Geen enkel geluid van buitenaf dringt door de eeuwenoude muren heen. Nou ja, de vogeltjes hoor je wel fluiten maar dat is ook prima.

De Koning van Spanje: ontvangst en kamer

Gastvrouw Georgette en haar man zijn erg hartelijk en doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Wij werden verwelkomd met een glas champagne. Georgette vertelt over van alles en nog wat waarna haar man (die iets minder een spraakwaterval is) ons onze kamer liet zien. Authentiek is het bijvoeglijk naamwoord dat de kamer (en het hele complex trouwens) het best omschrijft. De Koning van Spanje en de kamer doen erg Engels aan. Het is luxe en comfortabel. Grappig, want normaal kiezen wij juist altijd design hotels. De kamer is ruim en warm ingericht. In onze badkamer hadden we zelfs een stoomcabine/bubbelbad. Een apparaat met zo veel knopjes en toepassingen dat ik er bijna bang van werd ­čśë

De Koning van Spanje: ontbijt

Toch altijd een beetje het hoogtepunt van een overnachting: het ontbijt. En ook dat was prima. Er zijn heerlijke verse broodjes met diverse soorten beleg. Daarnaast is er fruit, yoghurt en komt de gastheer- of vrouw vragen hoe je je eitje graag wil hebben. Ze hechten duidelijk waarde aan vers en van goede kwaliteit. De ontbijtzaal is wel wat klein maar dat kunnen wij ook zo ervaren hebben doordat er een groep Duitsers was die aardig wat ruimte innam.

De Koning van Spanje: aanrader of niet?

Nou dat is inmiddels wel duidelijk: ik zou het zeker iedereen aanraden. De sfeer, luxe, gastvrijheid en natuurlijk de geweldige ligging maken De Koning van Spanje tot een top verblijfadres. Persoonlijk ben ik er nog steeds niet helemaal uit of ik nou een ‘hotelmens’ of een ‘B&B-mens’ ben. En dat terwijl ik toch al aardig wat gereisd heb!

Soms vind ik de anonimiteit van een hotel ook wel makkelijk. Als wij ’s avonds terugkeerden bij De Koning van Spanje loop je toch door iemands priv├ęruimte naar je kamer (hoewel ik stinkend jaloers ben op Georgette’s keuken btw!). In een hotel beweeg je je (nou ja, ik dus) toch wat vrijer. Maar een sfeer zoals bij De Koning van Spanje vind je in een hotel weer niet snel.

Overigens is De Koning van Spanje te koop. Ik zou wel hopen dat een eventuele nieuwe eigenaar het in dezelfde vorm voortzet. Met net zo’n goede gastvrouw en gastheer natuurlijk!

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.