Leestijd: 4 minuten

Mijn 5 mooiste vakanties beschrijven? Wat heb ik mezelf nu toch voor een ondoenlijke taak opgelegd? Ik heb toch al aardig wat plekken op de wereld bezocht en vond iedere reis en iedere vakantie (in mijn ogen zijn dat namelijk 2 verschillende dingen) verschrikkelijk de moeite waard. De ene bestemming is geweldig vanwege de mooie natuur en aan een andere bestemming bewaar je weer mooie herinneringen omdat het een speciale reis was. Maar vooruit dan, ik zal toch een poging wagen om de 5 mooiste er uit te pikken. Overigens staan ze niet per definitie in volgorde van heel, heel gaaf naar gewoon heel gaaf šŸ˜‰

 1. De Malediven

  Need I say more? De Malediven zijn precies wat je je er bij voorstelt: het paradijs op aarde. Ik was er in 2004 8 dagen met Jan-Willem op huwelijksreis (duhh).Wij verbleven op Makunudu Island. An intimate hideaway, a paradise preservedĀ zoals ze het zelf noemen. En niets is minder waar. Op het kleine atolletje (zo noemen ze al die kleine eilandjes) staan slechts 36 bungalows. Je hebt nauwelijks in de gaten dat je buren hebt want de huisjes staan een aardig eindje van elkaar.En ja, de huisjes staan op het strand. ’s Ochtends gooi je dus de deuren van je bungalow open en stap je zo het strand op. Met zand dat witter dan wit is en een lucht blauwer dan blauw. Iedere morgen komt er een mannetje het strand voor jouw bungalow aanvegen en verder heerst er een serene rust (als je de stevige stortbui iedere middag niet meerekent.)Je kunt er heerlijk eten en excursies doen zoals snorkelen en duiken. Zelf ben ik niet zo’n held in het water maar zelfs als je maar 3 passen de zee in zet, zie je al de mooiste vissen om je enkels heen zwemmen.

 2. Namibie

  In 2006 waren we al naar Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland geweest met een groepsreis. Een geweldige trip. Zeg maar ‘Afrika voor beginners’. Dat smaakte naar meer! Daarom zijn we in 2009 een maand naar Namibie geweest.We reisden vanaf de hoofdstad Windhoek met een dikke jeep met een daktent door het hele land. En wat een prachtig land zeg. Uitgestrekt, leeg, met vreselijk veel natuurschoon en wild. Soms reed je een hele dag zonder iemand tegen te komen. Aan het einde van de middag kwam je dan aan op een gezellige camping waar je aan je ‘braai’ begon. En bij zonsondergang kropen we onze daktent in. Het ultieme gevoel van vrijheid.Ach, laat de foto’s maar voor zich spreken ….Ā Wij boekten onze reis overigens via H3 Reizen en dat is prima bevallen!

 3. Thailand

  In 2008 zijn we drie weken naar Thailand geweest. Net zoals ik Zuid-Afrika altijd een beetje als ‘Afrika voor beginners’ zie, zo zie ik Thailand als ‘AziĆ« voor beginners’.Na een paar dagen om te acclimatiseren in het benauwde -maar prachtige- Bangkok, reisden we via Ayutthaya en de River Kwai per nachttrein naar Chiang Mai in het noorden. Zowel de treinreis als Chiang Mai zelf zijn een verademing na een paar dagen in de drukte van de stad.Thailand heeft alles: cultuur, natuur, culinaire hoogstandjes, vriendelijke mensen, mooi weer en natuurlijk tempels, tempels en nog eens tempels. Na afloop van onze rondreis zijn we nog een aantal dagen in een resort op Koh Chang geweest. Even bijkomen van alle indrukken is geen overbodige luxe!

 4. IJsland

  Je ziet wel dat ik geen voorkeur heb voor specifiek warme of koude landen šŸ˜‰ In 2010 zijn we met een bevriend stel naar IJsland geweest. We hebben deze mensen leren kennen op onze groepsreis naar Zuid-Afrika en wisten dus al dat we op reis een goed setje zouden vormen.We hadden alleen voor de eerste nacht in Reykjavik een hostel geboekt en verder zouden we gedurende de road trip wel zien waar we zouden overnachten. En dat bleek prima te doen. Sterker nog: het hostel in Reykjavik was de minst leuke en de duurste accommodatie van de hele reis dus je kunt gerust (buiten het hoogseizoen) op de bonnefooi reizen. Wij verbleven veel in bed and breakfasts en dat brengt je in contact met de leukste mensen op de mooiste plekjes.IJsland is mooi, leeg en ruig en tegelijkertijd heel groen en vriendelijk. Vooral de geisers en watervallen zijn natuurlijk enorm indrukwekkend om te zien.

  En wat doe je in IJsland? Nou, daar kan dus heel veel. Wandelen, geisers en watervallen bezoeken, walvissen spotten op zee, naar de Blue Lagoon, lekker eten, gletsjers beklimmen, shoppen in Reykjavik, logeren onder de rook van de vulkaan Eyjafjallajƶkull (wie kent hem nog, die van die aswolk die het vliegverkeer lamlegde), je vergapen (letterlijk) aan de stank van de zwavel die op veel plaatsen uit de grond opborrelt bij geothermische bronnen. En ’s avonds natuurlijk gezellig kaarten, een drankje drinken of barbecueen en de hot tub in šŸ˜‰

  En had ik al verteld dat IJsland een enorm fotogeniek land is?

 5. Fins lapland

  Een vakantie die weliswaar al weer lang geleden is (2006) maar die ik zo nog eens over zou doen, is de vakantie naar Fins lapland in de winter. Ik ben niet bepaald een wintersporter dus met een skivakantie doe jij mij niet echt een plezier. Maar Lapland in de winter is zeker een aanrader!Wij verbleven in Kuusamo dat zo’n 800 kilometer van Helsinki ligt. Het ligt net ten zuiden van de poolcirkel en ja, het is een heel goed skigebied maar je hoeft er niet te skiĆ«n.
  Maar als je niet gaat skiƫn, wat doe je er dan wel? Nou, wij hebben bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari gedaan en een tocht met de hondenslee. Ook hebben we een rendierenfarm bezocht. En verder hebben we gelanglauft. Maar natuurlijk kun je er ook prima relaxen. In de sauna bijvoorbeeld.Het was er wel koud. Poepiekoud zelfs. Op de sneeuwscooter moest je een speciale thermo overall aan en gewoon buiten rond gaan lopen doe je ook niet voor je lol bij min 20 graden.

  Ik zou het dus zo aanraden als je wel van een mooi winterlandschap en rust houdt, maar niet van drukbevolkte skigebieden.


  Poeh, wat een mooie reizen waren dat. Aangezien ik inmiddels 26 landen bezocht heb, ontbreekt er in deze selectie dus nog wel heel veel. Abu Dhabi is bijvoorbeeld een superbestemming voor een luxe, zonzekere luiervakantie. En Frankrijk blijft toch een van mijn favoriete vakantielanden ever. Al zoekende door al mijn foto’s voor dit artikel kwam ik ook heel veel leuke stedentrips tegen. Bewaar ik die voor een volgend artikel. Deal?Wat waren jouw mooiste reizen of vakanties en waarom juist die bestemmingen?
Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.