Leestijd: 3 minuten

Nou ja, mijn favorieten tot nu toe dan. Wij eten namelijk heus niet wekelijks en zelfs niet maandelijks in sterrenrestaurants. In deze sterrenrestaurants aten wij wel.

Restaurant De Librije | Zwolle | 3 sterren

Een kleine bekentenis: wij hebben bij De Librije nog niet gedineerd. Hoewel me dat superduper lijkt, kun je voor het bedrag van een diner voor twee ook een heel aardig item van mijn Louis Vuitton-verlanglijstje kopen. Compleet niet te vergelijken, I know.

Hoe dan ook, wij hebben hier een keer ontbeten. Voor wie dan denkt dat je een luxe broodje kaas krijgt: think again. Ik weet niet of ze het nog steeds aanbieden maar ons ontbijt was indertijd een ochtendvullend programma. Natuurlijk is alles poepievers en natuurlijk ziet alles er uit als een waar kunstwerkje. Je hebt immers niet voor niets 3 sterren achter je naam staan. Alles was even heerlijk en goed verzorgd. Zeer de moeite waard. Nog even sparen voor een diner dus ook.

Restaurant De Swarte Ruijter | Holten | 1 ster

Oh, wat een verwenweekend was dit zeg. Wij hebben hier eens een arrangement geboekt met diner en overnachting om onze trouwdag te vieren. Op de flank van de Holterberg ligt De Swarte Ruijter in een statig pand. Onze kamer lag midden in het bos. Als je geluk had – en dat hadden we – kon je een ree zien lopen. Het eten is meer dan top, de bediening zeer attent, en de omgeving draagt natuurlijk ook een steentje bij. Een plek om graag nog eens terug te komen.

Restaurant De Kromme Dissel | Heelsum | 1 ster

Dit restaurant heeft al meer dan 40 jaar een Michelinster. Over constante kwaliteit gesproken! Hoewel het al weer lang geleden is dat wij hier aten, herinner ik het me nog goed. Wij logeerden bij het naastgelegen hotel Klein Zwitserland. De keuken van De Kromme Dissel heeft een klassiek Franse basis. Daar hou ik wel van. Hier eten was een feest. Niet in de laatste plaats vanwege de super wijn-spijscombinaties.

Suitehotel en restaurant Posthoorn | Monnickendam | 1 ster

Nu ik dit schrijf denk ik dat het qua beleving mijn favoriet van het hele rijtje is. In een rijksmonument midden in Monnickendam is een bijzonder sfeervol suitehotel gerealiseerd met een ge-wel-dig restaurant. De kamers van Suitehotel Posthoorn zijn erg comfortabel en de keuken is ook hier Frans met een moderne twist. De prijs-kwaliteitsverhouding vonden wij erg goed en wat me ook bij staat is dat de sfeer heel gemoedelijk was.

Schulten Hues Peter Gast Gastrobar | Zutphen | 1 ster

Hier hebben we eens gebruik gemaakt van een arrangement in de week tussen Kerstmis en Oud & Nieuw. Dat schijnt voor restaurants vaak een wat lastige week te zijn en Schulten Hues bood indertijd een aantrekkelijk geprijsd menu aan. Was het de moeite waard? Heel zeker. De inrichting is mooi, de bediening was zeer attent en het eten van hoog niveau. Daar wil ik nog best eens een regulier kerstdiner voor overslaan!

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge | Eindhoven | 1 ster

Een restaurant in mijn hometown en bovendien gevestigd in het PSV-stadion heeft bij voorbaat al een streepje voor. Zonder gekheid: wat hebben wij hier ontzettend lekker gegeten (en gedronken) zeg! De bediening is heel vriendelijk en niet stijf en de gerechten waren zonder uitzondering top! Het restaurant is heel sfeervol en aan alle kleinste details (een krukje om je tas op te zetten!) is gedacht. Wij logeerden na het diner overigens bij Boutiquehotel Lumiere in Eindhoven waar Avant-Garde Van Groeninge een arrangement mee heeft afgesproken. Een echte aanrader!

En van dit kaliber staan er nog wel wat meer op mijn verlanglijstje. Het is natuurlijk erg makkelijk om te zeggen dat je de hele Michelinlijst wel af zou willen gaan maar speciaal nieuwsgierig ben ik bijvoorbeeld nog naar:

  • Beluga in Maastricht
  • De Bokkedoorns in Overveen
  • Restaurant Bij Jef in Den Hoorn (een mooi excuus om weer eens naar Texel te gaan dus!)

Wat zijn jouw favorieten? Waar moet ik zeker nog eens heen gaan en waarom?

 

Volg mij ook op social media!

5 reacties

  1. Kristel

    Leuk Annemiek! Daar moet het ook geweldig zijn. Veel plezier vast

  2. Nog geen ster maar zeker aanbevelenswaardig is Nasrium in Helmond

  3. Kristel

    Die ziet er inderdaad ook goed uit. Dank voor de tip!