Leestijd: 3 minuten

Waar zou ik toch zijn zonder Wunderlist? Of misschien moet ik zeggen: ‘Wat zou ik zijn zonder Wunderlist?’ Waarschijnlijk een chaoot met een veel te vol hoofd. In dit artikel lees je hoe Wunderlist mij helpt om productief en georganiseerd te zijn.

Wat is Wunderlist?

Simpel: Wunderlist is een online tool (webversie of app) waarmee je lijstjes kunt maken. Die zijn er natuurlijk wel meer. Denk aan Things of Remember the Milk of Herinneringen van Apple. Ik heb ze allemaal geprobeerd en ik vind Wunderlist echt by far de fijnste app.

Waarvoor gebruik ik Wunderlist?

Eigenlijk voor heel veel verschillende dingen. Zeg maar voor alles waar je een lijstje voor zou kunnen maken. Ik noem een paar toepassingen:

Boodschappenlijstje

Het handige van Wunderlist is dat je veel verschillende soorten lijsten aan kunt maken en die ook met anderen kunt delen. Als een van ons thuis iets opmaakt, zet je het op de gedeelde boodschappenlijst. Degene die vervolgens bij de supermarkt komt, ziet in een oogopslag welke boodschappen er gedaan moeten worden.

Verlanglijst

Het kunnen delen van lijstjes is ook erg handig voor verlanglijsten. Zie ik online iets leuks wat ik graag zou willen hebben, dan zet ik het op de verlanglijst. Op een later moment kan ik het dan of zelf kopen of JW heeft een cadeau-idee bij verjaardagen of andere gebeurtenissen.

Menuplanning

De vraag ‘Wat eten we vandaag?’ wordt bij ons thuis steevast beantwoord met ‘Kijk maar in Wunderlist.’ Eens in de week (meestal in het weekend) maken we een planning van wat de hele week willen eten. Zo kunnen we iets makkelijks plannen op dagen dat een van ons later thuis is of snel weer weg moet en iets uitgebreiders als we meer tijd hebben. Bovendien gebruiken we deze menuplanning dan ook als input voor de boodschappenlijst.

Aan items in Wunderlist kun je ook een datum hangen. Vervolgens kun je de activiteiten ook in de meeste kalenderapps laten importeren. Ik zie dus in mijn Google Calendar wat we iedere dag eten maar ook andere items met een specifieke vervaldatum.

Contentplanning

Voor mijn blog verzamel ik veel ideeën. Regelmatig bedenk ik wel iets waarover ik later eens zou willen bloggen. Die ideeën verzamel ik in een aparte Wunderlist-lijst. Op mijn werkdagen hoef ik dus maar in Wunderlist te kijken als ik even geen inspiratie heb en ik kan met een gerust hart vooruit.

De blogideeen sorteer ik op categorie (persoonlijk, reizen, beauty etc.) en op datum dat ik ze wil schrijven. In WordPress heb ik vervolgens een echte contentkalender waar ik blogposts in kan plannen. Handig als je vooruit wilt werken en niet iedere week 3 artikelen uit dezelfde categorie wilt posten.

Recepten

Ik heb echt niet iedere dag inspiratie om een nieuw gerecht te bedenken. Daarom hebben we in Wunderlist een gedeelde lijst met altijd-goed-recepten. Weten we even niet wat we moeten koken dan pakken we die lijst er bij. Het mooie van Wunderlist is dat je ook links aan de items toe kunt voegen. Zo heb je je favoriete recepten altijd snel online bij de hand.

Klusjes

Als het stof van de vensterbank dwarrelt, weet je natuurlijk wel dat het tijd is om te poetsen. Maar wij hebben de meestvoorkomende klusjes ook in een Wunderlist-lijst gezet. In Wunderlist kun je items ook toewijzen aan personen. En zo is de activiteit ‘bedden verschonen’ op zondag (handig dat je ook repeterende items kunt maken!) toegewezen aan JW en de activiteit ‘badkamer poetsen’ op dinsdag aan mij. Om maar eens een willekeurig voorbeeld te noemen.

Inpaklijst bagage

Hier lijkt me weinig toelichting bij nodig. Ga je op vakantie dan maak je een inpaklijst aan. Wat handig is in Wunderlist is dat je lijsten ook kunt dupliceren. Hoef je niet voor iedere vakantie een nieuwe lijst aan te maken.

Postvak in

Het postvak in is niet echt een lijst maar gebruik ik als een verzamelbak. Schiet me op de fiets iets te binnen wat ik nog moet doen, dan zet ik het even snel in de Postvak in. Eens in de zoveel tijd schoon ik die lijst dan op en werk ik alles netjes af of organiseer ik het in andere lijsten.

Koppelingen

Zoals ik al zei kun je items in Wunderlist een datum geven en automatisch in je online agenda laten verschijnen.

De meeste browsers hebben ook een add-on waarmee je snel een link naar Wunderlist kunt maken. Zie je ergens een lekker recept, dan kun je via een druk op de knop het recept naar Wunderlist sturen.

Ook in veel mailprogramma’s zit een functie om binnenkomende mails door te sturen naar Wunderlist. Krijg je bijvoorbeeld een factuur binnen die je over een week wilt betalen, dan stuur je die door naar Wunderlist met als einddatum een week vanaf nu.

Ik vergeet ongetwijfeld nog dingen maar ik hoop dat ik je toch een beeld heb gegeven van hoe je met behulp van Wunderlist heel productief en georganiseerd kunt zijn.

 

Volg mij ook op social media!

1 reactie

  1. Super makkelijke tool zo te lezen. Ik gebruik Any.do maar dat is veel minder uitgebreid (of ik heb me er nog niet genoeg in verdiept). Ik ga ‘m zeker installeren en uitproberen. Thx voor je uitgebreide review.