Leestijd: 2 minuten

Films doen mij vrij weinig. Ik zeg altijd dat ik niet genoeg geduld heb om 1,5 of 2 uur te blijven zitten kijken. Toch kan ik best een hele avond Netflix-series kijken. Snap jij hem nog? Hier komen mijn favoriete series.

Designated Survivor

Kiefer Sutherland op zijn best! Designated Survivor gaat over een onbeduidende minister (Sutherland dus) die als enige dat jaar niet bij de State of the Union mag zijn. Hij is namelijk de ‘aangewezen overlevende’ voor het onwaarschijnlijke geval dat de president en alle kabinetsleden omkomen. Maar het onwaarschijnlijke gebeurt. Er is een aanval op het Capitool tijdens de State of the Union, alle aanwezigen komen daarbij om het leven en Sutherland wordt ingezworen als president van de Verenigde Staten. Buiten het feit dat hij daar natuurlijk totaal niet op voorbereid is, is de aanslag op het Capitool nog maar het begin van een reeks dramatische gebeurtenissen. Politiek drama in optima forma.

House of Cards

Wie houdt er niet van? Voor de enkeling die de afgelopen jaren onder een steen geleefd heeft: House of Cards is een politieke dramaserie met Kevin Spacey in de hoofdrol als Frank Underwood, een genadeloos en ambitieus politicus. Wij volgen Frank en zijn vrouw Claire (een rol van Robin Wright) die al even ambitieus is als haar man op hun weg naar het Witte Huis.

Elementary

Bijna iedereen kent wel het verhaal van Sherlock Holmes. Elementary gaat over een moderne Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) en dito Watson (Lucy Liu). Sherlock is een ex-verslaafde met een briljante geest die de New Yorkse politie helpt met het oplossen van moordzaken. Watson is in eerste instantie zijn afkickbuddy maar gaandeweg het verhaal wordt zij zijn partner in crime. Of in het oplossen van crime dus.

The Americans

Twee Russische sleeper-agents vormen een ‘normaal Amerikaans gezin’ in het hart van de Verenigde Staten. Ze wonen vlakbij Washington D.C. tijdens het presidentschap van Ronald Reagan. Lang voeren ze hun taken uit, maar de kinderen worden ouder en moeten ook worden opgenomen in de plannen. En hebben ze zelf nog wel volledig geloof in de missie? Een mooi spionageverhaal uit de tijd dat spionnen nog niet over moderne communicatiemiddelen beschikten.

How to get away with murder?

How To Get Away With Murder gaat over een professor in strafrecht.  Professor Annalise Keating kiest uit al haar studenten een groepje ‘high potentials’ die haar mogen assisteren bij haar strafzaken. Werk en privé lopen al snel door elkaar heen en de studenten raken verstrikt in het leven van Annalise met een moordcomplot als hoogtepunt.  Viola Davis speelt de rol van Annalise Keating en kreeg hiervoor een Emmy Award uitgereikt.

The Crown

The Crown gaat over de jonge jaren van Queen Elizabeth. De serie begint als zij nog geen koningin is en nog in betrekkelijke rust van haar jonge gezin kan genieten. Het is echter al snel gedaan met de rust als haar vader overlijdt en Elizabeth koningin wordt. De serie wordt wel omschreven als een kruising tussen House of Cards vanwege de politieke intriges en Downton Abbey vanwege het kostuumdrama. De rollen van Prins Phillip en Winston Churchill worden trouwens ook briljant vertolkt.

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Kristel

    Oh ik hoor zo veel mensen over Orange is the New Black. Ik heb er eens 1 aflevering van gekeken maar ik kwam er niet lekker in. Misschien moet ik het toch nog een kans geven. Dank voor de tip en voor je reactie.