Leestijd: 2 minuten

Het is weer weer voor salade. Als het ’s zomers warm is, eet ik het liefst salades. Ze zijn meestal makkelijk te maken, snel klaar en licht verteerbaar.

Ik heb voor jou mijn drie favoriete zomersalades op een rijtje gezet.

Salade met biefstuk en gegrilde peer

Ik kan er niets aan doen maar ik ben nu eenmaal een ontzettende carnivoor. En dus heb ik ook graag vlees in mijn salade.

Dit recept komt van de site van Chickslovefood. Ik vind daar regelmatig lekkere recepten. Zeker de categorieën Skinny Six, 5 or less, en KIDS zijn bij mij favoriet.

Dit recept is lekker zoet door de gegrilde peer maar heeft tegelijkertijd ook een lekkere bite door de croutons en de walnoten.

O jongens, ik typ dit artikel op een maandagmorgen om 9 uur en ik krijg al meteen trek.

Salade met stoofpeer en geitenkaas

He, weer peren? Ja sorry, da’s denk ik gewoon toeval. Nou ging het bij het vorige recept om gegrilde peren maar bij dit recept om stoofperen. Ook zit er weer vlees in in de vorm van spekjes. En de geitenkaas zorgt voor een lekker zacht accent.

Het recept komt van Cynthia.nl en ik las dat Cynthia het op haar beurt weer heeft van een van haar favoriete restaurants.

Lees en lik je lippen af zou ik dus zeggen.

Gegrildebloemkoolsalade met zalm

Hier verraste JW me laatst mee. De letterneuker in mij viel overigens meteen over de spelling van de receptnaam op de site van Jumbo. Laat ik je de argumenten besparen waarom je niet ‘gegrilde bloemkoolsalade’ mag schrijven maar ‘gegrildebloemkoolsalade’.

Anyway, het gaat om het recept niet waar?

Ook dit recept is makkelijk te maken al moet je er wel rekening mee houden dat de zalm twee uurtjes moet marineren. Trek dus niet een kwartier voor etenstijd alle ingrediënten uit de koelkast.

Heb jij nog lekkere recepten? Deel ze gerust!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.