Leestijd: 2 minuten

Ik heb er een nieuw favoriet tijdschrift bij. Lagen er vroeger alleen tijdschriften als LINDA. en vtwonen op mijn keurig gestylede koffietafel, tegenwoordig ligt het blad Kiind daar ook bij (en is de koffietafel ook niet meer zo gestyled).

Kiind is een tijdschrift over bewust en natuurlijk opvoeden.

Of zoals ze zelf zeggen:

Kiind informeert en inspireert tot een relaxter leven met kinderen. Zonder te bagatelliseren. Kiind kijkt graag vooruit naar vroeger en pikt het moois uit iedere tijd en uit iedere cultuur mee. Ze gelooft dat gezond leven blij maakt en dat blij zijn gezond is. Kiind is gek op spelen, want huttenbouwen is ook opvoeden!

Toen ik net moeder werd, zocht ik overal naar informatie. Google en Dr. Spock werden mijn beste vrienden. Natuurlijk zijn er heel veel sites die over opvoeding en verzorging gaan, maar ik merkte gaandeweg dat ik vaak op de site van Kiind terechtkwam.

Kiind gaat dus over bewust en natuurlijk opvoeden. Met bewust opvoeden heb ik heel veel. Wij doen namelijk bijna niets ‘omdat een ander het ook zo doet’ maar denken overal zelf over na (wat soms ook best vermoeiend is). Met natuurlijk opvoeden heb ik weer iets minder.

Ik vind Kiind vooral interessant omdat het no-nonsense is

Verder laat het mij ook andere invalshoeken zien dan de meest gangbare. De columns van andere ouders zijn verfrissend en geruststellend in de zin dat je leest dat de meeste thema’s toch universeel zijn.

Natuurlijk heb ik niet met alle onderwerpen even veel. Ik maak geen moestuintjes met Kiki en bij een artikel over sex tijdens de bevalling heb ik alleen maar de hele tijd gedacht ‘Hoe dan in hemelsnaam?’.

In de meest recente uitgave staat een interessant artikel over de draagdoek. In mijn ogen een van de belangrijkste items van een baby-uitzet. Maar er staat ook een artikel in over ‘netjes opvoeden’ en het verschil tussen vrije denkers en onbeleefde vlerkjes. Daar hou ik van.

Een abonnement op Kiind is niet echt goedkoop. Het kost EUR 35 voor 4 edities maar het is zeker de moeite waard. Vind je abonneren toch te duur check dan gewoon regelmatig hun site of Facebook-pagina.

PS Nou heb ik me toch heel lang afgevraagd waarom het Kiind met 2 i’s is. Pas tijdens het schrijven van dit artikel ontdek ik dat de hoofdredacteur van Kiind Sandii Zachte heet. Dat verklaart een hoop 😉

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.