Leestijd: 4 minuten

Ik vind het altijd leuk om mee te kijken in een random week van bloggers die ik zelf volg via een dagboek, vlog of een plog. Daarom heb ik redelijk blind een week geprikt om zelf een dagboek bij te houden. Kijk je mee wat ik de afgelopen week gedaan heb?

Maandag

Vandaag heb ik vooral veel gewerkt. Ik heb een planning gemaakt voor de artikelen die de komende weken online moeten komen en ik ben aan het schrijven geweest. Ik heb een YouTube-filmpje opgenomen dat als het goed is volgende week online komt.

Verder ben ik gestart met het invullen van mijn Passion Roadmap in mijn nieuwe Passion Planner. Een Passion Planner is een soort agenda, doelenboek, dagboek, to-do-lijst etc. in één. Het helpt je om je doelen scherper te stellen en om concrete acties te ondernemen die je moeten helpen je doelen te realiseren. Als ik er binnenkort wat meer in thuis ben, zal ik er wel eens een artikel aan wijden.

Dinsdag

Dinsdag ben ik vroeg opgestaan zodat ik eerst nog een uurtje kon werken. Binnen een paar weken komt er een groot artikel online over Estee Lauder foundations. Vandaag heb ik daar een deel van de tekst voor geschreven en vast veel foto’s gemaakt.

Daarna moest ik naar de opticien voor contactlenscontrole. Hoewel mijn lenzen me nog steeds prima bevallen, krijg ik steeds meer moeite met het schakelen tussen dichtbij en veraf. Het verval slaat toe. De opticien legde uit dat we multifocale lenzen nog het best even uit kunnen stellen en ze stelde voor om mijn min-sterkte iets minder min te maken. Dan lever ik met veraf kijken iets in maar zou de overgang van dichtbij naar veraf makkelijker moeten zijn.

Toen ik daar klaar was ben ik naar Best gereden waar ik met mijn zus en moeder had afgesproken om te gaan lunchen. We hebben heerlijk gegeten en het was natuurlijk ook erg gezellig. Zoiets doen we eigenlijk te weinig.

Na de lunch weer snel naar huis want ik had nog maar een uurtje over om boodschappen te doen voordat ik Kiki al weer van het kinderdagverblijf moest halen. Ze is vandaag voor het eerst een ochtend wezen wennen in wat ze noemen de Peuterplusgroep, waar kinderen van 3 tot 4 in zitten. Volgende week wordt ze 3 en mag ze naar die groep. Ik begreep van de leidsters en van Kiki zelf dat ze het er heel leuk gevonden had.

’s Avonds heb ik nog een half uurtje gewandeld om mijn stappengemiddelde op te krikken en verder hebben we een aflevering op Netflix van Elementary gekeken.

Woensdag

Vanochtend ben ik eerst met Kiki een paar uurtjes naar MonkeyTown geweest. Daar zeurt ze zo vaak om dat ik er maar weer eens aan toegegeven heb. Toevallig was er ook een vriendinnetje van het kinderdagverblijf dus ik heb iets minder met haar mee hoeven klimmen en rollen dan anders 😉 Ook weleens relaxt!

Na de lunch kon ik merken dat Kiki heel moe was. Ze doet al een half jaar geen middagdutje meer maar af en toe stel ik voor dat we ‘even samen op het grote bed gaan rusten’. Ik hoop dan natuurlijk dat ze alsnog in slaap valt. Het einde van het liedje was alleen dat ik in slaap viel terwijl Kiki al haar knuffels naar onze slaapkamer gesleept heeft.

’s Middags nog een rondje speeltuin en zoals te verwachten was sliep het aapje ’s avonds binnen 5 minuten waarna ik nog even een flinke wandeling kon maken. JW had een conference call dus zo was iedereen tevreden.

Donderdag & Vrijdag

Donderdag en vrijdag waren deze week rustige dagen die ik bijna alleen spendeerde aan Kiki. Beide dagen zijn we even naar het hertenkamp geweest. Dat is een soort kinderboerderij en speeltuin in één hier in Tiel. Donderdags kwamen we er een vriendinnetje van het kinderdagverblijf tegen en vrijdags een vriendje van de peuterdansles. Het begin is er qua sociale contacten;-)

Ook ’s middags en ’s avonds na het eten deden we nog een rondje speeltuin. ’s Avonds is het natuurlijk extra leuk want dan kan papa ook mee.

Zaterdag

Zaterdag was ook een leuke dag. Dit jaar waren we tijdens vaderdag op vakantie en mijn vader had dus nog geen cadeau gehad. Ik besloot hem eens een dagje mee uit te nemen in plaats van het obligate boek of paar sokken te geven.

We zijn naar Den Bosch geweest waar we na een kopje koffie met natuurlijk een Bossche Bol naar Het Noordbrabants Museum geweest zijn. Daar was een leuke en interessante expositie over de jaren ’80, hét decennium dat ik natuurlijk heel intensief samen met mijn vader beleefd heb omdat ik toen nog thuis woonde.

Na de expositie gingen we lunchen bij eetbar Dit. Ik weet heus wel dat Den Bosch nog veel meer te bieden heeft op culinair gebied maar daar kom ik nu eenmaal graag. Tot slot zijn we nog even samen de Sint Jan in geweest en zo kwam er een einde aan een gezellig uitstapje.

’s Avonds thuis maakte ik een lekkere salade waarvan ik het recept lang geleden al op de site van Cynthia.nl vond. Toen Kiki eenmaal in bed lag, keken wij nog wat Netflix onder het genot van een lekker wijntje en een lekkere Franse worst.

Zondag

Ook vandaag stond er een uitstapje op het programma. We gingen naar Zaandam waar op het Hembrugterrein de expositie van Streets of the World te zien is. Jeroen Swolfs heeft in 7 jaar tijd het straatleven gefotografeerd in 195 hoofdsteden. Wij hebben hem al die tijd gevolgd via Facebook en ook zijn boek gelezen. Nu was het dus leuk om alle verzamelde foto’s van alle hoofdsteden te bekijken. Wat een gaaf idee dat iemand alle landen bezocht heeft. Een tikje jaloers ben ik daar wel op.

Wij kochten op de expositie nog een box met ansichtkaarten met foto’s van alle afzonderlijke landen. Van alle 34 landen die wij inmiddels bezocht hebben, pikken we er de ansichtkaart uit en prikken die op onze nieuwe kurkwand. Zo bouwen we langzaam verder aan onze eigen verzameling.

Eenmaal weer thuis hebben we vast Kiki’s traktaties voor het kinderdagverblijf gemaakt. Dinsdag (vandaag dus als deze post online komt) mag ze trakteren omdat ze vrijdag jarig is én afscheid neemt van de groep. Het thema is Dikkie Dik dit jaar.

En zo kwam er een einde aan een (toch wel vrij) drukke week met een aantal leuke uitstapjes. Komende week wordt ook leuk. Ik ga met mijn zus een dagje naar de sauna. Verder probeer ik dinsdag twee dagen werk in 1 dag te proppen en hebben we natuurlijk Kiki’s verjaardag deze week.

Hopelijk was jouw week ook zo leuk!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.