Leestijd: 3 minuten

Da’s een hele mond vol qua productnamen. Vandaag deel ik mijn ervaring met het Hourglass Ambient Lighting Palette en de Ambient Lighting Blush. Lees je mee?

Het merk Hourglass

Hourglass is een zogenaamd high end beautymerk. In gewoon Nederlands: luxe en dus duur. Het is ook niet in Nederland te koop dus als je het hebben wilt moet je er wel wat moeite voor doen. Je kunt het bijvoorbeeld wel bestellen bij de Franse of Amerikaanse Sephora en dan naar Nederland laten verzenden.

Hourglass Ambient Lighting Palette

Ik geef het toe: ik ben een sucker voor mooi vormgegeven make-uppaletten. Daarom viel ik ook als een blok voor dit palette. Want laten we wel wezen: het ziet er toch heel mooi en luxe uit?

Het Hourglass Ambient Lighting Palette is een palette met 3 verschillende poeders

which utilize Photoluminescent Technology to filter out harsh light and refine the appearance of the complexion.

Dat wil ik testen!

Zoals gezegd ziet het doosje er luxe en stijlvol uit. Het is stevig genoeg om mee te nemen maar de poeders zelf zijn wel vrij kwetsbaar.Er zit een grote spiegel in de deksel wat ik ook wel erg praktisch vind.

In het doosje zitten 3 kleuren (van links naar rechts):

  • Dim light: dit is een neutrale, beige poeder. Dim Light vervaagt oneffenheden en heeft een perfecte balans tussen warme en koele tonen
  • Incandescent Light: dit is een parelmoer poeder met een zilveren glans dat je als highlighter kunt gebruiken
  • Radiant Light: dit poeder heeft een warme, goudbruine kleur en is zeer geschikt om het gezicht wat meer warmte en kleur mee te geven. Als een bronzer dus.

Dim Light en Radiant Light zijn ook als losse poeders te koop, Incandescent Light is een exclusieve kleur voor dit palette. Iedere compartiment bevat 3,3 gram aan poeder. Het palette kost EUR 62 bij de Franse Sephora en USD 62 bij de Amerikaanse. Daar komen nog wel verzendkosten bij dus.

Hoe gebruik ik het?

Ik gebruik Dim Light over mijn hele gezicht als een gewoon gezichtspoeder. Toen ik het voor het eerst gebruikte dacht ik: ‘He, ik zie helemaal geen verschil.’ Maar dat bleek bedrog! Toen mijn make-up er eenmaal helemaal op zat en ik bij goed daglicht in de spiegel keek, zag ik wel degelijk een hele mooie subtiele glans. Inderdaad alsof er een Instagram-filtertje was toegepast.

Radiant Light gebruik ik min of meer als bronzer. De kleur is goed gepigmenteerd en er zit een beetje glans in dus je moet zeker niet te veel gebruiken om er niet als een discobal uit te zien. Maar inderdaad, ook hier maakt Hourglass de belofte waar. Je krijgt er een subtiel sunkissed effect mee. Waarom zeg ik ‘min of meer als bronzer’? Omdat er dus dat glansje in zit. Persoonlijk heb ik het liefst een matte bronzer. Deze Radiant Light is dan top als aanvulling op de jukbeenderen. Je zou hem zelfs als blush kunnen gebruiken.

Incandescent Light gebruik ik als highlighter. Een beetje op de top van de jukbeenderen dus en onder de wenkbrauwen. Mooi effect. Ook hier weer: subtiel maar verhelderend voor je uitstraling.

Conclusie

Het is inderdaad een prachtig product. Ja, het is natuurlijk behoorlijk aan de prijs maar juist de combinatie van de 3 kleuren en het soft focus effect dat ze bereiken, maakt dat ik het de hoge prijs toch waard vind.

Hourglass Ambient Lighting Blush

Na mijn enthousiasme over het Ambient Lighting Palette wilde ik ook nog wel eens een ander product van Hourglass proberen. Dus liet ik een vriendin een blush uit Amerika meebrengen. Omdat je de kleuren online nooit zo top kunt beoordelen, gaat dat dan toch een beetje op de gok.

Gelukkig pakte die gok best goed uit.

De Ambient Lighting blush zit in een zelfde soort doosje als het Ambient Lighting Palette. Luxe, stevig en met een fijn spiegeltje.

De blush zelf heeft een soort gemarmerd effect. Niet dat je daar veel aan hebt maar het ziet er wel mooi uit in het doosje. Ik kocht de kleur Diffused Heat (voor USD 38). Volgens Hourglass ‘a vibrant poppy blush’. En dat klopt ook wel. De kleur pakt vrij roze uit. Maar wel mooi! De pigmentatie is weer prima dus je hebt er maar een klein beetje van nodig. Het is een gezond kleurtje maar wel een duidelijk aanwezig kleurtje. Bij deze kleur zie je wel echt dat je blush draagt. Omdat het een wat koelere kleur is, zal ik ‘m ook niet snel combineren met de meer warme Radiant Light van het Ambient Lighting Palette.

Conclusie

Ook over dit product van Hourglass ben ik erg enthousiast. Achteraf vind ik de kleur te fel roze maar dat is nu eenmaal de gok van online kopen. Qua pigmentatie, draagbaarheid en houdbaarheid zou ik zo nog een andere kunnen kopen.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.