Leestijd: 4 minuten

Ik hou er best wel van om lekker te ’tutten’ en flink uit te pakken met make-up. Maar net zoals de meeste dames, heb ik daar ’s ochtends vaak niet veel tijd voor. Snooze jij ook liever wat langer, ben je een drukbezette zakenvrouw of een moeder die snel klaar wil zijn, kijk dan mee naar mijn tips voor een dagelijkse 5-minuten-make-up.

For the record: ik heb laatst een stopwatch aangezet om te kijken of het me echt maar 5 minuten kost. En ja, dat is het geval šŸ˜‰

Minimale stash voor een 5-minuten-make-up

De kunst van een minimale maar toch verzorgde make-up zit ‘m in het gebruiken van producten die a) natuurlijk goed bij je passen en b) die snelle effecten realiseren. Ik laat je zo zien wat ik daarmee bedoel.

Mijn dagelijkse make-up stash past in dit toilettasje. Valt reuze mee toch? Zeker als je bedenkt wat er verder nog in mijn badkamerkasten rondslingert (correctie: netjes op productsoort opgeborgen ligt).

Beginnen bij de basis: cc-cream

Als ik maar 5 minuten heb, ga ik me echt niet wagen aan foundation. Dan kies ik toch liever voor een fijne cc-cream. En ik heb laatst toch een fijne ontdekt!

Ik gebruik de ‘your skin but better’-cc-cream van IT Cosmetics. Deze liet ik een paar maanden geleden door een vriendin meebrengen uit Amerika en hij bevalt me zo goed dat ik JW laatst alweer een nieuwe tube mee heb laten brengen terwijl de oude nog lang niet op is.

Laat je niet van de wijs brengen door de claim op de verpakking: color correcting full coverage cream. Kleur corrigeren doet ie natuurlijk wel. Anders zou het immers geen goede cc-cream zijn. Maar full coverage? Ja, dat kan. Als je het 6 lagen dik opbrengt dan is het inderdaad wel full coverage. Maar smeer je gewoon een bescheiden laagje over je dagcreme heen dan zou ik het effect hooguit beschrijven als: tussen een getinte dagcreme en foundation in. En dat is precies het effect wat een cc-cream volgens mij moet hebben. Ik breng het gewoon met mijn vingers aan dan blijft het effect het meest natuurlijk en kan ik bovendien het snelste werken. Je weet nog: 5 minuten is all we have!

Een beetje stralen op de vroege ochtend mag ook wel

En de rest van de dag trouwens ook. Nou heb ik niet echt wallen onder mijn ogen maar wel donkere kringen. Kwestie van genetica, niks aan te doen. En ja, die kun je natuurlijk met een corrector of concealer wegplamuren maar dat is om te beginnen veel werk en ten tweede vinden mijn kleine rimpeltjes (ja, ja, ze zijn uiteindelijk toch gekomen) niet fijn.

En dus pas ik een trucje toe dat ik eens van een visagist geleerd heb. En dat is de Touche Eclat van Yves Saint Laurent. Vroeger dacht ik, net als veel andere mensen blijkbaar, Ā dat dat een concealer was, maar in werkelijkheid is het een soort highlighter. Je brengt hem dus niet zozeer op je donkere kringen aan maar meer eronder. Daar vang je vervolgens het licht waardoor je jukbeenderen meer uitgelicht worden en de aandacht van je donkere kringen weghalen.

Dat bedoelde ik net dus toen ik het had over snelle effecten. Nu accentueer je niet alleen je jukbeenderen maar haal je tegelijk de aandacht van je kringen weg.

Gezond kleurtje

Vervolgens vind ik het fijn om een gezond kleurtje te hebben. Zeker nu het bleke seizoen er weer aankomt. Je kunt je natuurlijk storten op shapen en contouren maar dan heb je aan 5 minuten lang niet genoeg tijd. En dus kwast ik nonchalant wat bronzer over mijn gezicht. Net onder de jukbeenderen, langs de haarlijn en bij mijn kaken. En o ja, iets op mijn oogleden. Nog zo’n goede tip om een iets meer wakkere blik te krijgen. Let er wel op dat je een matte bronzer neemt die dicht bij je eigen huidskleur ligt. En vergeet ook je hals niet!

Wenkies

Dan begin ik aan mijn wenkbrauwen. Mijn blonde en bovendien maar smalle wenkbrauwen vallen zonder make-up weg in mijn gezicht terwijl ze met een kleine kunstgreep juist goed benadrukt kunnen worden. Ik doe dat met de Anastasia Dip Brow Pomade. Even in model borstelen, kleurtje erop en klaar. Als ik aan het eind van mijn ochtendritueel mijn haar gedaan heb met een matte wax, veeg ik vaak ook nog even met mijn vingertoppen over mijn wenkbrauwen. Hoppa, geen aparte wenkbrauwgel meer nodig.

Oogmake-up

Als ik echt moet downsizen, kies ik alleen voor het krullen van mijn wimpers en een laag mascara. Zonder zie ik er gewoon ziek uit. Maar gelukkig heb ik nog een super oogproduct dat Ć©n een mooi effect geeft Ć©n snel te gebruiken is. Dat is de Long-Wear Cream Shadow Stick van Bobbi Brown in kleur Dusty Mauve. Deze zet ik aan in de buitenste ooghoeken en veeg ik vervolgens met mijn vingers wat uit naar boven. Wat kost me dat? 30 seconden. Staat net iets verzorgder en het houdt nagenoeg de hele dag.

En dan natuurlijk nog even het laagje mascara wat ik bijna altijd alleen op mijn bovenste wimpers doe. Om een of andere reden krijg ik altijd zo’n huilgezicht als ik mascara op mijn onderste wimpers doe.

Blush en lipstick in Ć©Ć©n product

Tot slot heb ik nog een handig product van Bobbi Brown ontdekt. Dat is de Art Stick. Dat is in principe een dik lippotlood maar je kunt het ook gebruiken voor je wangen. Zet een paar streepjes op de appeltjes van je wangen en vervaag deze wat met een kabukikwast, beautyblender of gewoon je vingers in de richting van je slapen.

Tot slot doe je nog een minimale hoeveelheid van ditzelfde potlood op je lippen en klaar ben je. Echt een superfijn product dus. Niet alleen scheelt het ruimte in je make-uptas maar matching kleuren op je wangen en lippen staat ook netjes en verzorgd.

En zo ben je dus klaar in 5 minuten met een minimale hoeveelheid make-up.

Heb jij nog tips toe te voegen? Of weet je nog zo’n handig mulitfunctioneel product waarmee je tijd en ruimte bespaart? Laat het me dan weten in de reacties.

En waar ik ook benieuwd naar ben: ik noem dit mijn minimale make-up maar ik ken mensen die zelfs dit al behoorlijk vinden. Wat is voor jou echt het absolute minimum. Zonder wat ga je echt de deur niet uit?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.