Leestijd: 2 minuten

Laatst vroeg iemand me wat mijn guilty pleasures waren. Ik realiseerde me toen een paar dingen. Ten eerste heb ik niet eens zo veel guilty pleasures en ten tweede ben ik stiekem een voyeur en een snaaier ­čśë In dit artikel lees je meer over mijn guilty pleasures.

Voyeurisme

No worries, ik heb het niet over voyeurisme in de seksuele zin van het woord. Volgens Wikipedia “wordt het begrip voyeurisme ook in niet-seksuele zin gebruikt voor de nieuwsgierigheid naar priv├ęzaken van vreemden.”.

En daarover heb k het dus. Ik kan namelijk urenlang kijken naar What’s in my bag-video’s op YouTube en naar huizen op Funda.

What’s in my bag?

Ik denk altijd dat ik iemands persoonlijkheid kan ontleden als ik weet wat zij in haar handtas meedraagt. Als ik later groot ben, maak ik daar nog eens mijn werk van haha. Toon mij de inhoud van je tas en ik vertel je hoe je in elkaar zit. Een soort handlezen maar dan anders dus.

Daarom vind ik het dus heel leuk om op YouTube de zoekterm ‘What’s in my bag’ in te vullen. Of op welke andere site dan ook (Pinterest!). De een is heel praktisch ingesteld en draagt alleen het hoogst noodzakelijke bij zich in een kek rugtasje en de ander is bang dat er gedurende haar werkdag een ramp gebeurt en sleept een compleet overlevingspakket overal mee naartoe. Heerlijk om te zien. Maar wel een beetje raar. Dat geef ik onmiddellijk toe.

Funda

Nog zo’n stomme en bovendien volslagen zinloze hobby: op Funda huizen bekijken. En dan vooral huizen waarvan je zeker weet dat je er nooit zult wonen. Gewone, gemiddelde rijtjeshuizen van dertien-in-een-dozijn-mensen zijn natuurlijk niet zo leuk maar dure of bijzondere huizen zijn dat uiteraard wel. En je dan vooral vergapen aan de inrichting van de mensen. Ik heb zelfs eens een tijdje een standaard zoekopdracht op Funda gehad. De criteria: Amsterdam tussen 5 en 6 ton. Geen idee waarom speciaal die prijsklasse maar misschien probeerde ik zo onbewust mijn dwang wat te bedwingen. En dan maar iedere dag kijken of er nog nieuwe zoekresultaten aan mijn zoekopdracht voldeden. Complete waanzin, ik weet het.

Eten

Eten doe ik natuurlijk graag. Ik beschouw mezelf wel als een Bourgondi├źr. De guilty pleasures zitten alleen meer in het snacken dan in sec eten.

Ik loop niet echt warm voor snoep of zoete dingen. Zeker, ik zeg er echt geen nee tegen als je me een stuk gevuld speculaas voorzet maar ik ben vooral een sucker voor hartige dingen. Zet me dus een van de volgende snacks voor en je bent mijn vriend. Voor altijd ­čśë

  • Lays Sensations in Red Sweet Paprika
  • Poesta-nootjes van Duyvis
  • Overzoutjes van de Jumbo

Meer heeft een mens niet nodig. Nou ja, zo ongeveer dan.

Heb jij ook van die rare guilty pleasures en durf je die ook te delen? Laat het me weten in de comments alsjeblieft. Dan voel ik me niet zo alleen in mijn eigenaardigheid.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.