Leestijd: 3 minuten

Al jaren doen wij mee aan de Staatsloterij en meer dan een paar tientjes hebben we nog nooit gewonnen. Toch is het af en toe wel heel leuk om te dromen wat je zou doen met een grote prijs.

Dertig miljoen is te makkelijk ­čśë

Nou ja, best welkom natuurlijk maar dromen wat je gaat doen met 30 miljoen (de hoofdprijs van de Oudejaarsloterij) is zo onrealistisch. Dan kun je namelijk A-L-L-E-S kopen. En dat lijkt me bijna niet leuk meer. Ik heb ook nooit begrepen waarom ze dan niet 30 mensen blij maken met 1 miljoen of zo.

Laten we eens dromen over een ton

Da’s toch ook al behoorlijk veel geld. Heel behoorlijk. Maar wel een bedrag waarbij je keuzes moet gaan maken en niet ongebreideld je portemonnee kunt blijven trekken.

Wat zou ik doen met een prijs van EUR 100.000? Hier is mijn wensenlijstje.

  • Op vakantie. Niet overdreven luxe (h├ę, op de Malediven ben ik al geweest). Maar ik zou bijvoorbeeld mijn ouders wel eens mee willen nemen naar zuidelijk Afrika voor een mooie safari. We reizen dan comfortabel business class en verblijven in mooie resorts maar ik hoef geen gouden kranen of zo.
  • Een studiepotje vormen voor Kiki en haar neefjes en nichtjes. Studeren wordt immers steeds onbetaalbaarder. Voor Kiki hebben we al een studierekening maar die zouden we dan mooi aan kunnen vullen en haar neefjes en nichtjes ook een goede start geven.
  • Een deel van de hypotheek aflossen. Ik denk niet dat we met een prijs van ‘slechts’ een ton (ahum) snel zouden gaan verhuizen. Maar de hypotheek gedeeltelijk aflossen waardoor je minder maandlasten hebt, lijkt me toch wel erg lekker.
  • Een mooi luxe-artikel kopen. In mijn geval zou dat waarschijnlijk een bezoek aan een Louis Vuiton-winkel betekenen. De tas waar ik al jarenlang van droom, zou ik ‘normaal gesproken’ namelijk niet snel kopen omdat je voor dat bedrag ook leuk op vakantie kunt.

En dat is het denk ik al. Natuurlijk zou ik ook best een andere auto willen aangezien die van mij steeds meer onkosten krijgt. Maar zoals ik al zei, moet je keuzes maken bij dit soort bedragen. En dat is ook helemaal prima.

Nou vooruit dan, toch nog even over die 30 miljoen …

Hierboven schreef ik al dat dan dus echt alles kan. Maar wat zijn dan de eerste dingen die in me opkomen?

Verhuizen naar een groter huis met meer comfort. Let wel: ik hoef geen poepiedure villa in een Goois reservaat of zo. Gewoon een comfortabel huis met een leuke tuin en van alle gemakken voorzien lijkt me wel wat. Waar de discussie bij dit soort dromen bij ons dan wel steeds op uitkomt is of we in dat geval in een grote stad zouden willen wonen of juist wat achteraf zodat je echt de ruimte hebt. Daar zijn we nog niet uit maar die discussie hoeven we waarschijnlijk toch nooit echt te voeren.

Niet met een paar mensen op vakantie gaan maar gewoon de hele familie meenemen. Nou weet ik niet of iedereen daar op zit te wachten maar dat zien we dan wel weer.

Een echt mooie auto kopen. Of twee. Zeg maar een Porsche Panamera Turbo voor mij en een Tesla voor JW of zo.

En in plaats van 1 artikel van mijn LV-verlanglijstje zou ik dan de hele verlanglijst kopen.

En nee, ik denk niet dat wij snel zouden stoppen met werken. Al zouden we waarschijnlijk wel alleen de krenten uit de pap zoeken en alleen die klussen aannemen waar we echt veel plezier in hebben. Ik vind het altijd een beetje sneu als mensen zeggen dat ze de ochtend volgend op het winnen van een grote prijs ontslag zouden nemen. Dan heb je dus niet het juiste werk denk ik.

Een mens moet iets te dromen hebben toch?

Ik ben namelijk perfect gelukkig zonder die 30 miljoen of zonder die ton. Gezondheid en het vermogen om gewoon tevreden te kunnen zijn, zijn namelijk voor geen goud te koop. Maar ik sla het niet af hoor als wij toevallig het winnende lot blijken te hebben;-)

Wat zou jij doen als je ineens veel geld zou winnen?

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.