Leestijd: 3 minuten

Ik heb toch zoiets moois voor mijn verjaardag gekregen lieve mensen. En het is nou eens niet van Louis Vuitton. Ik kreeg de rugtas Dafne Avatar van Furla. Waarom ik een rugtas wilde, waarom niet van Louis Vuitton en waarom deze wel, lees je in dit artikel.

Waarom een rugtas?

Ik mag niet klagen over de verschillende soorten tassen in mijn collectie. En dat is nog een behoorlijk understatement. Maar wat er nog aan ontbrak was een mooie rugtas. Ik zeg expres een ‘mooie’, want sportieve rugtassen heb ik genoeg. Ik merkte vaak – zeker op dagen dat ik met Kiki op pad ben, al dan niet lopend of met de fiets – dat het toch wel erg handig is om je handen vrij te hebben. Dan kan ik natuurlijk zo’n sportieve rugtas meenemen maar dan voelde ik me soms net alsof ik op vakantie ging. Hé, het mag best een beetje stylish toch?

Maar geen Louis Vuitton dus!

Ik had al wel langere tijd een rugtas van Louis Vuitton op mijn verlanglijstje staan. Om precies te zijn de Palm Springs PM Backpack in Monogram Canvas. Maar klik even op de link en je ontdekt waarschijnlijk ook meteen mijn bezwaar. De prijs ja. Mijn duurste LV tot nu toe was al duizend eurietjes en daar heb ik toch wel lang over na moeten denken en een beetje buikpijn van gehad. Maar dat is wel een klassiek model dat ik over 20 jaar waarschijnlijk nog mooi vind. De zogenaamde ‘cost-per-wear’ valt dan dus nogal mee. Maar om anderhalf keer  zoveel geld uit te geven aan een rugtas … poehee. Zeker als je bedenkt dat de tas ook mee naar de kinderboerderij moet kunnen of zo. En iedere keer als ik dacht ‘Ja, ik wil hem toch’, dan bedacht ik wat ik met dat geld allemaal nog meer voor moois zou kunnen doen. Op vakantie of zo 😉

En dus begon de zoektocht naar een ander merk en model

En toen kwam ik er dus achter dat er maar weinig mooie rugtassen zijn die én stijlvol en praktisch zijn. Een paar weken geleden liep ik door de Bijenkorf in Utrecht over de tassenafdeling. Ik pakte de ene na de andere rugtas op maar vond het allemaal net niet. De verkoopster die dat opmerkte, kwam naar me toe en vertelde dat ze nog een leuke tas in het magazijn had liggen die ze nog niet in de winkel had gezet. Even later kwam ze terug met de Dafne Avatar van Furla.

De Dafne Avatar van Furla dus

Die ziet er als volgt uit:

Mooi he? Hij is niet al te groot maar al mijn essentials plus wat snacks en een paraplu passen er prima in. Hij is van heerlijk licht en soepel kalfsleer en je voelt bijna niet eens dat je hem draagt. Verder vind ik hem ook erg veelzijdig want je kunt hem bij stijlvolle kleding ook als handtas dragen en bij een jeans gewoon als backpack. De ‘studs’ maken hem nog een beetje stoer ook.

Overigens kocht ik de tas niet meteen. Ik had het met de verkoopster over mijn voorliefde voor LV en en dat een ander merk aanschaffen toch een beetje voelde als vreemdgaan. I know, call me crazy. Zij zei dat ze dat snapte (want het was een goede verkoopster) maar dat ik met deze tas a) echt leer kreeg in tegenstelling tot het canvas van Louis Vuitton en b) dat ik nog steeds geld over zou houden voor een vakantie of weekendje weg. Zei ik al dat ze een goede verkoopster was?!

Wel doen? Niet doen? Ja dus!

De daaropvolgende dagen bleef de tas toch steeds door mijn hoofd spoken. Ik keek online om te checken hoe de verkrijgbaarheid was. Die bleek in Nederland behoorlijk tegen te vallen. In Nederland was de tas alleen bij de Bijenkorf te koop en daar was ie online nota bene net uitverkocht. Alleen de filialen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht bleken 1 exemplaar op voorraad te hebben. Toen hij een dag later in de sale bleek te zijn met een toch wel aantrekkelijke korting, is JW zo lief geweest toen hij toch in Amsterdam moest zijn, om hem op te halen.

En zo had ik dus meteen een mooi verjaardagscadeau. En voor Kerst. En de komende paar Moederdagen 😉

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.