Leestijd: < 1 minuut

Vandaag heb ik een lekker en kindvriendelijk recept voor tomatenrijst voor je. Als ik dat zeg wil dat wat zeggen, want Kiki eet nog steeds nauwelijks qua avondeten. Zo raar, tot haar tweede at ze alles en vanaf dat moment weigert ze bijna categorisch haar avondeten. Gelukkig eet ze de rest van de dag wel goed. Anyway, dit is een van de weinige dingen die ze wel graag eet. En wat ook makkelijk is: je hoeft maar 1 pan vies te maken.

Tomatenrijst

3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 150 gram rijst
  • kipfiletblokjes
  • 1 prei
  • 2 rode paprika’s
  • een pakje tomato frito
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • kruiden (zout, peper, paprikapoeder, knoflook)

Bereidingswijze:

Snij de paprika en de prei in stukjes. Bak in een hapjespan in een scheutje olie de kipstukjes snel bruin. Voeg de paprika en de prei toe en bak die een paar minuten mee. Doe er dan de rijst, bouillon en tomato frito bij en roer alles goed door elkaar.

Nu hoef je het alleen maar 20 minuutjes te laten pruttelen tot alle vocht door de rijst is opgenomen. Tussendoor roer je af en toe en voeg je de kruiden toe.

Serveer met wat verkruimelde feta en eventueel wat plakjes olijven. Eet smakelijk!

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.