Leestijd: 4 minuten

Afgelopen week was een leuke week. We moesten wennen aan het nieuwe ritme nu Kiki niet meer 2 hele dagen naar het kinderdagverblijf gaat maar nog maar 1 dag naar het kinderdagverblijf en 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal. Wat deden we nog meer afgelopen week?

Week 2 -2018

Maandag

Voor mijn gevoel begint nu het gewone leven pas weer in het nieuwe jaar. Vandaag werk ik bijna de hele dag. Er komen immers met ingang van begin dit jaar dubbel zoveel artikelen online. Daar komt nog eens bij dat ik vanaf deze week nog maar 1 hele, lange werkdag heb om te schrijven. Aangezien ik graag een week of 2 vooruit werk, moet ik wel even aan de bak. Tussendoor doe ik klusjes en maak ik in mijn pauze een lekkere wandeling. Het is een mooie heldere dag maar wel superkoud. Ik loop langs de uiterwaarden van de Waal waar normaal maar een paar plasjes water in staan. Moet je nu eens kijken hoe hoog het water staat!

Omdat JW vanavond een etentje heeft eten Kiki en ik lekker makkelijk. Poffertjes en pizza dus.

Dinsdag

Vanochtend voor het eerst Kiki naar de peuterspeelzaal van haar nieuwe basisschool gebracht. Ik verwachtte een drama omdat dat bij de overgang naar de peutergroep van het kinderdagverblijf ook lang was. Tot mijn verbazing had ze er ’s ochtends al zin in en ook onderweg praatte ze honderduit. Ze kwam binnen, gaf de juf een handje, ging zitten en begon te spelen en kletsen. Toen de juf vroeg of ze mij nog uit wilde zwaaien was dat niet eens nodig. Heel bijzonder. Die zag ik ff niet aankomen. Ze blijft ons dus verrassen die kleine.

Maar wat vliegt zo’n ochtend dan voorbij zeg. Ik had net tijd om wat klusjes in huis en boodschappen te doen en toen moest ik haar al weer bijna gaan halen.

Gelukkig is het heel goed gegaan. Ze zei zelf ‘Ik vond het heel leuk mama en wilde wel blijven’. Grappig, dat je je dan toch zo kunt vergissen in hoe je kind zal reageren.

De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan. Ik heb een kast met sieraden en accessoires opgeruimd en Kiki wilde maar wat graag mijn kettingen en zelfs een hoed passen. ‘Nou ben ik ook een mevrouw mama.’ Tuurlijk schat.

’s Avonds aten we een nieuw stamppotrecept dat ik wilde proberen. Misschien deel ik het binnenkort wel op de site. Het was namelijk wel erg lekker maar niet zo ehm … fotogeniek.

Woensdag

Vanochtend had ik een belangrijke afspraak waar ik verder niet te veel over kan en wil uitweiden. JW moest daardoor wel een paar uurtjes vrij nemen om bij Kiki te kunnen blijven. Op dit soort momenten is het fijn dat hij als ondernemer zo flexibel is dat dat ook kan. ’s Middags nam ik het weer over. Ik liep even met Kiki de stad in en verder speelden we samen thuis. Een nogal gezapig dagje dus. Kiki klaagde ’s middags over oorpijn en ook JW kwam niet fit thuis dus we lagen allemaal vroeg op 1 oor.

Donderdag

De tweede peuterspeelzaaldag voor Kiki. Deze keer ging papa ook mee om haar weg te brengen. Het afscheid ging iets lastiger maar toen we langs het lokaal liepen en ze ons op de arm van de juf uitzwaaide, lachte ze alweer.

En dus kon ik weer als een razende klusjes en boodschappen doen en wat werken.

Het leukste van vandaag kwam pas ’s avonds. Er werden twee mooie pakketjes voor mij bezorgd. In het ene zat een nieuwe telefoon (een iPhone 8 Plus). Daar ben ik zo blij mee. Je merkt nauwelijks dat ie groter is dan de gewone iPhone maar het kijkt veel rustiger. Alles om de leesbril nog langer voor me uit te kunnen schuiven he?! En in het andere pakketje zat een sleutelhanger/portemonnee van Louis Vuitton die ik op Designer Vintage heb gekocht. Mijn eerste vintage LV-item. En wat is ie mooi! Alsof het nog maar net uit de winkel komt. Ik moet altijd lachen: als je van dit item op YouTube reviews bekijkt dan heeft iedereen het over de ‘Key Clés’. Maar da’s dus dubbelop voor de Franssprekenden onder ons. Who cares? Ik ben superblij met mijn Key Clés.

Vrijdag

Vrijdag was echt een saaie dag. De hele week al is Kiki ’s ochtends best fit maar klaagt ze ’s middags over oorpijn en valt ze in slaap op de bank. Ik probeerde ’s avonds nog een gerechtje uit voor op de site en dat was wel geslaagd moet ik zeggen.

Zaterdag

Gelukkig, Kiki lijkt weer helemaal fit. En dat is ook maar fijn want we hebben een drukke dag. We gaan vandaag naar de Vakantiebeurs. En om het voor Kiki ook een beetje spannend te maken gaan we met de trein. Hoewel wij onze vakantie voor dit jaar al grotendeels gepland hebben (met de nieuwe vouwwagen ‘ergens in de Vendée’ kamperen) vinden we het altijd wel leuk om nog meer reisinspiratie op te doen. Er is nog zoveel moois te zien.

Het was erg druk op de Vakantiebeurs maar wel heel leuk. Alle mogelijke bestemmingen waren te vinden en er was echt voor ieder wat wils. Ik zal niet zeggen volgend jaar weer maar eens in de paar jaar wil ik hier zeker wel heen.

Zondag

Vandaag moesten we een beetje op tijd opstaan. We gingen ons nichtje ophalen voor een dagje uit. Mijn zus is vrijdag geopereerd en die kwam vandaag terug uit het ziekenhuis. Door ons nichtje mee te nemen kon zij even rustig thuis bijkomen en hadden Kiki en haar grote nicht een leuke dag.

En dat hadden ze! We zijn naar MonkeyTown in Veghel geweest wat ik toch echt wel een van de mooiste indoorspeeltuinen vind die ik tot nu toe gezien heb. Het is er heel ruim, netjes en veilig. Ook als je als ouder niet meespeelt kun je comfortabel zitten. Er is een tijdschriftenhoek en gratis Wifi en sinds kort kun je er ook lasergamen. De dames werden helemaal wild en hebben zich prima vermaakt. Tussendoor af en toe wat drinken en iets lekkers eten en dan weer dooooor.

Aan het einde van de middag kwamen we moe maar voldaan weer thuis. Om half zeven vroeg Kiki uit zichzelf of ze naar bed mocht maar tot onze verbazing heeft ze vervolgens nog tot na 9 uur liggen spoken en zeuren dat ze er weer uit wilde.

En zo hadden wij dus een leuke week. Benieuwd wat aankomende week weer gaat brengen.

Volg mij ook op social media!

1 reactie

  1. Nou Kristel weer een leuke week achter de rug,en fijn dat Kiki het naar de zin heeft op de peuterspeelzaal.

    groetjes tante Gina