Leestijd: 2 minuten

De afgelopen tijd had ik op woensdag, donderdag en vrijdag mijn ‘Kiki-dagen’. Als het op woensdag eens regende dan wisten wij ons nog wel binnenshuis te vermaken. Maar als het 3 dagen aaneen regende, werd ik soms wel wat moedeloos in het bedenken van wat we konden gaan doen. Herkenbaar? Ik heb wat tips voor je verzameld.

Peuter-uitje 1: De binnenspeeltuin

Beter bekend als het krijspaleis. Jaren geleden zou ik er nog niet dood gevonden willen worden maar laten we het er op houden dat ik de indoorspeeltuinen ben gaan waarderen. Je hebt ze natuurlijk van verschillende ketens zoals MonkeyTown en Ballorig. Onze favoriet is Wamelland. Daar is het ruim opgezet, licht en schoon en er is veel te doen voor kinderen van allerlei leeftijden. Overigens ben ik wel heel blij dat ik nog niet aan schooltijden gebonden ben en dus de kinderfeestjes op woensdagmiddagen kan vermijden.

Peuter-uitje 2: De bioscoop

De bioscoop hebben we laatst voor het eerst uitgeprobeerd. We gingen naar Dikkertje Dap. Jeugdsentiment voor mij en leuk voor haar. De bioscoop was nagenoeg leeg dus was het ook niet zo erg dat peuterlief het soms nog wel lastig vond om zo lang achter elkaar stil te zitten en even wilde ‘rondlopen’.

Peuter-uitje 3: Het tuincentrum

Het tuincentrum? Nou ja, misschien niet in alle jaargetijden maar afgelopen decembermaand ben ik 2 x met Kiki naar Intratuin in Duiven geweest. Daar hebben ze een geweldige kerstshow met miniatuur huisjes, treinbanen, skihellingen etc. En laten we de draaimolen niet vergeten. Hier kun je zo een paar uur zoet zijn met je peuter.

Peuter-uitje 4: IKEA

Of is dat voor mijzelf een excuus om er weer eens heen te gaan? Anyway, mijn peuter loves IKEA. Vooral de kinderafdeling met alle kleine, gekleurde meubeltjes en het uitgestalde speelgoed. Je kunt je kind natuurlijk ook achterlaten in Smaland waar ze onder toezicht kunnen spelen. Heb jij als ouder ook even je handen vrij.

Peuter-uitje 5: Het museum

Nou is het Rijks misschien wat te ambitieus maar er zijn ook genoeg musea die leuk zijn voor kleine kinderen. Vorig jaar waren wij bijvoorbeeld in het Nijntje-museum in Utrecht. En dat vond mevrouw helemaal fantastisch.

Peuter-uitje 6: Het zwembad

Ons plaatselijke zwembad biedt een paar keer per week baby-peuter- en kleuterzwemmen aan. Daar kun je gewoon een los kaartje voor kopen. Onder begeleiding van een zwemjuf worden de kleintjes zo al watervrij gemaakt. En ze spelen leuke spelletjes, zingen liedjes etc. Maar je kunt natuurlijk ook in een willekeurig zwembad gaan vrij zwemmen.

Heb jij nog meer tips? Ik hoor ze graag! Laat een reactie hieronder achter. Daar help je ook andere ouders mee.

Volg mij ook op social media!

4 reacties

  1. Kristel

    Ja dat is ook een goede tip, bedankt! Vindt mijn peuter ook top. En de liefde voor lezen kun je ze niet vroeg genoeg bijbrengen.

  2. Een rondje met het ov: met de bus naar het station, stukje met de trein, weer terug met een bus. (Afhankelijk van de mogelijkheden in je buurt uiteraard). Met onze zoon gegarandeerd succes!