Leestijd: < 1 minuut

Vandaag weer een recept voor een makkelijke maaltijd. Ik heb het recept van de roerbakschotel met kalkoen en noedels oorspronkelijk gevonden op de site van het Voedingscentrum. De gerechten daar vallen me vaak wat tegen maar dit recept viel bij iedereen in de smaak. Het is gezond en redelijk licht.

Roerbakschotel met kalkoen en noedels

2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten (+ een uurtje marineren)

Ingrediënten:

  • 200 a 300 gram kalkoenfilet
  • stukje gemberwortel (paar centimeter)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel azijn
  • 500 gram spitskool
  • 1 rode paprika
  • cayennepeper
  • olie
  • noedels

Bereiding:

Snij de kalkoenfilet in blokjes. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.

Marineer de kalkoenfilet een uurtje in de koelkast in een mengsel van de gemberrasp, ketjap, azijn en cayennepeper.

Maak de spitskool schoon en snij hem in reepjes of gebruik een zakje voorgesneden spitskool (wie zegt dat het niet makkelijk mag?). Snij ook de paprika in blokjes.

Verwarm de olie in een wokpan of hapjespan en bak de kalkoen in een paar minuten bruin en gaar. Voeg de paprika en spitskool toe en roerbak nog een minuut of 8.

In tussentijd laat je de noedels wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng alles door elkaar.

Eet smakelijk!

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.