Leestijd: 2 minuten

Aanstaande vrijdag beginnen de Olympische Winterspelen. Leuk. Dat is zo’n beetje mijn kwalificatie van een dergelijk evenement. Ik ben niet echt een sportliefhebber maar als Nederlanders in actie komen op belangrijke onderdelen, zal ik zeker even kijken. Uit chauvinisme.

Je zou dus denken dat de tv niet bijzonder veel aanstaat bij ons in huis. Maar niets is minder waar. Ik ben namelijk met een sportgek getrouwd. En dat ga ik voelen de komende weken!

JW zou namelijk het liefst alles kijken. Nou ja, bijna alles dan. Hij interesseert zich ook voor veel verschillende sporten. Het verbaast mij al lang niet meer als we ergens op bezoek zijn en ik hem op een gegeven moment de spelregels voor – noem eens iets geks – curling of zo uit hoor leggen.

En soms kijken wij samen naar een tv-programma waar dan voetbalbeelden van een belangrijke wedstrijd van 40 jaar geleden of zo te zien zijn, en dan zegt hij ‘O ja, zometeen scoort die-en-die in de 70e minuut de 3-2 uit een kopbal.’

Of ik lig heerlijk te tukken en midden in de nacht gaat ineens de wekker. Dan is er een interessante bokswedstrijd op tv.

Dus. Snap je nu wat ik bedoel met sportgek? En heb je dan ook enig idee hoe mijn weken eruit gaan zien?

Natuurlijk gun ik het JW van harte. Sterker nog, ik vind het mooi om te zien dat iemand ergens zo gepassioneerd van kan houden. Sport en mooie sportmomenten emotioneren hem zelfs ook. En dat is mooi om te zien. Dus wat dat betreft: alles prima.

Wat ik alleen niet moet proberen is om een vraag te stellen over een bepaalde sport. Stel dat ik terloops zou vragen op welke afstand zo’n schietschijf bij de biatlon nou eigenlijk staat, dan volgt er een biatlon-college. En weet ik dus na een kwartier alles over biatlon. Een beetje jammer alleen dat mijn niet-bijster-sportminnende-hersens die informatie niet opslaan.

Maar hé, ieder z’n hobby. En met dank aan Netflix of een stapel goede boeken hoef ik natuurlijk niet per se alles mee te kijken. Maar als Sven of Ireen of welke willekeurige Nederlander medaillekansen heeft, dan zit ik natuurlijk ook even voor de tv. Even. Voor de duur van die specifieke wedstrijd. En juichen dat ik zal!

Herkenbaar? Ben jij toevallig ook samen met een sportgek? Deel gerust je ervaring. Misschien kunnen we rondom belangrijke sportevenementen wel een eigen event organiseren 😉

 

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Marie-José

    Sorry, aan mij heb je niks! Ik bèn zo’n sportgek… Hele spreekbeurten en werkstukken gemaakt over de Olympische Spelen vroeger. Nog maar 4 dagen…

  2. Kristel

    Haha, nou dan wens ik je veel sportplezier de komende weken Marie-José!