Leestijd: 2 minuten

De kindjes iedere dag keurig op tijd én gedoucht in hun bedjes, iedere dag vers gekookt eten, de wc altijd spic en span, een witte bank waar geen vlekje op zit, drie keer in de week sporten en ook nog tijd om met vriendinnen te gaan eten. Moeders hoe doen jullie dat toch?

Ik heb het toch goed voor elkaar

Voor wie nu denkt dat het bij mij thuis een huishouden van Jan Steen is: niets is minder waar. Ik dacht toch altijd dat ik mijn zaakjes goed op orde heb. Ik ben georganiseerd en hou van een opgeruimd en schoon huis. En toch vraag ik mezelf regelmatig af: hoe doen andere moeders dat toch?

Een beetje context

Goed, ik heb dus geen volle baan. Verspreid over de week werk ik een dag of 2 a 3 dus de naam parttime mag het bijna al niet eens hebben. Werkdruk is mij ook redelijk onbekend al wil ik natuurlijk wel mijn lezers binden en boeien met voldoende en voldoende interessante artikelen.

Verder heb ik een gemiddeld huis. Niet overdreven groot maar ook geen postzegelformaat. Ik heb geen hulp in huis (meer) en red het om alles bij te houden. Persoonlijk vind ik dat het er bij mij netjes en redelijk schoon uitziet. Ik ken vrouwen die zelfs hun washandjes strijken maar dat doe ik niet en toch gaat er niemand met gekreukte, stinkende of kapotte kleding de deur uit.

Dan heb ik natuurlijk maar 1 kind. En ook nog eens een die redelijk makkelijk is en steeds meer ‘zelluf’ kan. Ik hoef niet bij kind 1 een snotneus te poetsen, terwijl ik een fles in kind 2 stop en kind 3 een bloempot omver staat te trekken. Niets van dat alles.

Tot slot heb ik geen 20 vriendinnen of een dermate hechte familie dat ik daar iedere week wel een keer sociaal mee moet doen. Ik heb geen vaste sportverplichting, vergader slechts eens in de maand met de oudercommissie van het kinderdagverblijf en ben de meeste avonden dus zelfs gewoon thuis.

Kortom, ik heb eigenlijk een heel makkelijk en overzichtelijk leven.

Nou vooruit, misschien heb ik als hsp’er iets meer tijd voor mezelf nodig dan de gemiddelde moeder.

Maar als ik ’s avonds al voor de tv in slaap dommel en voor mijn gevoel veel te weinig aan dingen toe kom (wel gaan sporten of de keuken een grote beurt geven), hoe doen andere moeders dat dan die wel:

  • 2, 3, 4 of nog meer kinderen hebben
  • fulltime werken
  • een druk sociaal leven hebben
  • hobby’s hebben of sporten (je ziet: in mijn wereld zijn hobby’s en sporten 2 gescheiden begrippen;-))

Dus moeders met het geheime recept: laat je horen. Ik vind het namelijk reuze knap dat je dat allemaal kunt. Of doen jullie ook maar wat en loopt iedereen gewoon stiekem de schone schijn op te houden?

Vertel eens, ik ben erg benieuwd!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.