Gisteren was het Internationale Pizzadag. En ik hou zo van pizza! Heel eerlijk? Meestal als ik pizza eet, eet ik er een uit de diepvries van Dr. Oetker. De Tonno om precies te zijn. Die zit natuurlijk boordevol chemische troep en is veel te zout maar zo af en toe best lekker. Toch is zelf pizza maken natuurlijk helemaal niet moeilijk. En er zijn zo veel verschillende manieren om een pizzabodem te beleggen. Vandaag heb ik een lekkere variant voor je. Speciaal voor Internationale Pizzadag.
Pizza met ham, ui en ei
4 personen
Bereidingstijd: max. een half uurtje (incl. oventijd)
Ingrediënten:
- pizzabodem (ik koop meestal in de supermarkt een pakje van ‘Tante Fanny’. Daar zit een kant-en-klare bodem op een stuk bakpapier en een potje pastasaus in)
- 2 rode uien
- 1 bakje of zakje mini mozzarellabolletjes
- 4 eieren
- zo veel Parmaham als je lekker vindt 😉
Bereiding:
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen die op de verpakking van de pizzabodem staan.
Rol de pizzabodem uit en bestrijk hem met de tomatensaus. Snij de ui in dunne ringen.
Beleg de bodem met de uienringen en de mozzarellabolletjes.
Breek op 4 plaatsen een ei op de belegde pizzabodem.
Bak de pizza een minuut of 10 in de voorverwarmde oven.
Beleg hem als hij klaar is met de parmaham en maak eventueel af met een lekkere olijfolie. Serveer met een salade zodat het niet zo zondig lijkt.
Eet smakelijk!
Volg mij ook op social media!
Reageren staat uit.