Leestijd: 4 minuten

Deze week waren Kiki en ik grotendeels alleen omdat JW in de VS zat. Het is natuurlijk niet zo gezellig als met z’n drietjes maar meestal maken we er een leuke meidenweek van. Lukte dat?

Week 8 -2018

Maandag

Ik breng Kiki al vroeg naar het kinderdagverblijf. Daarna rij ik meteen door naar De Wit Schijndel. Alweer ja. Deze keer alleen niet voor campingspullen. Wie het een beetje gevolgd heeft, weet dat ik al heel lang op zoek ben naar waterdichte outdoorlaarzen. De laarzen die ik echt supermooi vind (Dubarry) bleken me qua pasvorm niet te passen. Sindsdien heb ik een aantal merken thuis laten komen. Denk aan Timberland en Panama Jack. Maar ik slaagde maar niet. En dus besloot ik nog maar eens in een fysieke winkel te gaan kijken. Bovendien verkopen ze bij De Wit laarzen van Zoo Adventure en daar ben ik wel erg verliefd op. Ik paste Meindl, Timberland, Bergstein, Sorel en net toen ik de moed opgaf zag ik het laatste paar lage laarsjes van Zoo Adventure in mijn maart. En ze passen perfect! Top. Hoef ik niet meer met mijn goede sneakers of mijn lompe wandelschoenen naar modderige speeltuinen toe.

Bij thuiskomst keek ik naar de Olympische Spelen. We wonnen helaas geen medailles op de 500 meter schaatsen.

’s Middags werkte ik en aan het einde van de middag haalde ik Kiki weer op.

Dinsdag

Vandaag was weer een rustige dag. Kiki is ’s ochtends naar de peuterspeelzaal dus ik werk en doe wat in het huishouden. ’s Middags gaan we lekker weer naar buiten. Het is zo’n mooi weer deze week. We halen in de stad nog een pakketje voor mij op en hebben verder een rustige middag en avond.

Woensdag

Peuterdansles. We beginnen vandaag met een nieuw thema. En ook is Kiki’s vriendinnetje er niet dus mevrouw had er vandaag niet zo’n zin. Mevrouw had überhaupt niet zo veel zin vandaag. Halverwege de dag was ik echt strontchagrijnig. En toen had ik ook nog beloofd dat we samen cupcakes zouden bakken. ‘Kiki, laat die lepel maar even in de beslagkom staan.’ Hoppa, weg lepel en daar gaat weer een klodder beslag door de keuken. ‘Kiki, wacht nog maar even met die decoratie voor op de cakejes.’ Maar nee hoor, daar verdwijnt een buisje decoratie de gootsteen in.

Dan maar buitenspelen. ‘Kiki, blijf maar even met je modderlaarzen op de mat bij de deur staan.’ Nee hoor, Kiki banjert gewoon de hele gang door. Pfft, wat een dag.

Gelukkig was ze aan het einde van de middag wel lief toen een van de nieuwe oppasmeisjes kwam kennismaken. Toen het meisje weg was vroeg ik Kiki of ze haar wel aardig vond. ‘Ja, en ook heel lief en ik mis haar nu al.’ Haha, dat maakt dan weer veel goed.

We aten weer makkelijk en toen Kiki eenmaal uitgeteld in bed lag kon ik ook even uitblazen en naar The Blacklist kijken (nee, wat een nare aflevering was dat zeg!)

Donderdag

Kiki en ik hebben allebei een lange en rustige nacht gehad. Ik moest haar zelfs in haar eigen bed wakker maken. Dat komt ook niet iedere dag voor.

Als ik haar naar de peuterspeelzaal heb gebracht, wandel ik lekker een half uur. Ik vind dit weer zo geweldig. Koud maar zonnig. Daar word ik nu echt blij van. Op de terugweg naar huis doe ik wat boodschappen en eenmaal thuis werk ik weer wat. Die ochtenden vliegen echt om.

’s Middags gaan we weer naar de speeltuin en knutselen we lekker met klei. Nog 1 nachtje slapen en dan is papa weer thuis.

Vrijdag

Na het wakker worden kijk ik meteen of JW’s vliegtuig ‘on schedule’ is en dat blijkt het geval te zijn. Fijn. Over een paar uur is hij dus weer thuis. Rond de middag is hij er weer. We hebben nog net tijd om elkaar gedag te zeggen want dan begint de gouden race van Kjeld Nuis op de Olympische Spelen.

JW heeft een superleuk cadeautje voor Kiki meegebracht waarmee ze in combinatie met haar iPad spelletjes kan doen. Ik heb een nieuw bandje voor mijn Apple Watch gekregen. Jeuj!

Zaterdag

Zaterdagochtend vertrekken we na wat huishoudelijke klusjes naar opa en oma in Overijssel. We lunchen daar en kletsen gezellig bij. Bij thuiskomst ’s middags besluit ik nog een half uurtje te gaan wandelen. Er was ‘Siberische kou’ voorspeld en dat klopt ook wel een beetje. Als ik over de dijk langs de Waal loop is de wind meer dan guur.

Kiki speelt ’s middags met haar nieuwe speelgoed en ’s avonds na het eten kijken we naar de halve finale van Wie is de mol? Voor het eerst heb ik echt geen idee wie de mol is al wordt de spoeling nu natuurlijk wel erg dun. Ik denk toch dat het Ruben is.

Zondag

’s Ochtends gaan JW en Kiki naar de speeltuin terwijl ik weer een pan erwtensoep maak. ’s Middags komen mijn ouders op bezoek en kletsen we daar mee bij. Kiki is natuurlijk door het dolle heen dat ze in 1 weekend alle opa’s en oma’s ziet.

Dit was dus wel wat ik een saaie week noem. Niet dat ik me nou verveeld heb hoor maar er gebeurde ook niet echt veel. Zo’n week als JW weg is, is toch altijd wat raar. Aan de ene kant heeft het voordelen. Ik slaap veel beter bijvoorbeeld en het is rustig thuis. Omdat ik alleen Kiki en mezelf heb om rekening mee te houden is het ook lekker overzichtelijk. Maar uiteraard is het met z’n drietjes toch veel gezelliger. Meestal moeten we na thuiskomst eerst weer een dag of wat aan elkaar wennen omdat we toch allemaal even een ander ritme gewend waren.

Komend week wordt druk. In die zin dat Kiki vakantie heeft van de peuterspeelzaal. Dat betekent dat ze alleen op maandag naar het kinderdagverblijf is. Maandag heb ik een klant en dus ‘mis’ ik komende week zeker een uur of 10 om aan Krispiratie te werken of het huishouden te doen. Plus Kiki iedere dag de hele dag om me heen, zal het best tot een pittig weekje maken denk ik. Anyway, dat lees je volgende week dan wel weer.

 

 

 

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Leuk om een deel van je week mee te krijgen
    Mijn week was minder 19 februari een nieuwe knie gekregen maar het gaat langzaam vooruit een dik bont en blauw been dadelijk komt de fysiotherapie jan na het werk deze week nog halve dagen thuis vorige was hij hele dagen thuis volgende week zien we wel weer

  2. Gezellige post! Fijn dat je eindelijk goede laarzen hebt gevonden 😉