Leestijd: 2 minuten

Ik hou erg van soep. Niet alleen vind ik het een eenvoudige manier om voldoende groente binnen te krijgen, maar ik vind het ook makkelijk te maken en gezellig eten. Vraag me niet waarom. Bovendien kun je het makkelijk invriezen zodat je als je eens wat minder tijd hebt met een worstenbroodje of een tosti toch snel een voedzame, gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Vandaag deel ik mijn 6 favoriete soeprecepten met je.

1. Erwtensoep

Wie denkt dat erwtensoeprecepten allemaal hetzelfde zijn, heeft het mis. Ik heb al verschillende erwtensoeprecepten uitgeprobeerd met wisselend succes. Dit recept van Natalie’s Keuken is mijn absolute favoriet. Goddelijk lekker en je lepel blijft er rechtop in staan. Zoals het hoort bij goede erwtensoep.

 2. Oranjesoep met geroosterde paprika en chorizo

Deze soep is lekker pittig en heeft een goede bite door de chorizo die er in zit. En je maakt hem ook nog eens in no time.

3. Romige paddestoelensoep met rucola

Paddestoelen! Heerlijk. Deze soep maak je met een roux. Dat klinkt ingewikkelder dan het is hoor. Door de roux krijg je een mooie gebonden soep. Echt een aanrader!

4. Preisoep met gerookte zalm

Makkelijker dan dit kan het bijna niet. Zeker als je de prei niet eens zelf gaat snijden maar gewoon een zak voorgesneden prei koopt. Een kind kan de was de doen. Ehm, de soep koken. Het recept vind je hier.

5. Witlofsoep met ham

Veel mensen vinden witlof nogal bewerkelijk om klaar te maken. Nou valt dat wel mee maar als je er soep van kookt is het helemaal makkelijk. En kieskeurige kinderen valt het niet eens op dat je van die rare stronken soep gemaakt hebt. Het recept is van Lekker & Simpel en de soep is dan ook ….

6. Tomatensoep

Zijn er mensen die niet van tomatensoep houden? Ik ken ze bijna niet. Een hele tijd geleden alweer deelde Sanny van Sanny zoekt geluk haar favoriete tomatensoeprecept. Ik heb ‘m inmiddels een paar keer gemaakt en hij is zo lekker! Lekker pittig ook door de gember en kokosmelk.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.