Leestijd: 5 minuten

Hallo zeg! Deze week is februari alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik sinds de oliebollen twee keer met mijn ogen geknipperd. Deze week hadden we de schilder over de vloer, Kiki had vakantie en we gingen op speeldate. O ja, en ik vergat weer eens foto’s te maken.

Even iets anders:
==============
Ik maak deze weekoverzichten nu 2 maanden. Zelf vind ik het leuk om te doen. Het is voor mij ook een soort dagboek. Ik volg ook weekoverzichten (of hoe ze ze ook noemen) van andere bloggers. Vaak vind ik het juist het leukste om te lezen dat die mensen ook maar een heel ‘gewoon’ leven hebben. En leven dat niet alleen aan elkaar hangt van spannende events maar waarin soms ook gewoon sleur voorkomt.

Maar wat vind jij als lezer? Vind je het niet vervelend om iedere week te lezen ‘Ik haalde Kiki van de peuterspeelzaal en we gingen knutselen.’? Zou je liever een maandoverzicht lezen waarin ik dan alleen de hoogtepunten van die maand voorbij laat komen? Meld het gerust in de reacties.
===============

Week 8 -2018

Maandag

Goed. Kiki heeft dan weliswaar vakantie van de peuterspeelzaal maar op maandag gaat ze wel gewoon naar het kinderdagverblijf. Dat komt goed uit want ik krijg vandaag een klant die op weg geholpen wil worden met het socialmediabeheer van het bedrijf waar zij voor werkt. Ik help haar op weg door vooral veel te vragen. Wie wil je bereiken met welk doel en via wel medium. Die stap slaan veel bedrijven al over. Ze beginnen lukraak met social media en vergeten eerst een strategie uit te denken. Later in de week krijg ik nog een berichtje dat deze dame haar collega’s enthousiast heeft kunnen maken, dus daar word ik dan ook weer blij van.

Verder komt de schilder even langs die afgelopen voorjaar onze woonkamer geschilderd heeft. Er laat op een wandje wat verf los. Volgens hem komt dat omdat de onderlaag de nieuwe verflaag afstoot. Gelukkig kan hij het wel repareren maar dat betekent wel dat hij deze week twee keer langs moet komen. Een keer voor een laag primer en een keer om het te sauzen.

En aangezien er een hele grote kast voor dat wandje staat, zijn wij de hele avond bezig om die kast leeg te halen en te verplaatsen.

Tussendoor ontvangen we ook nog een potentiële oppas voor Kiki die komt kennismaken. Een leuke meid ook. Straks wordt het nog lastig kiezen.

Dinsdag

Een hele rustige dag vandaag. De schilder komt de primer aanbrengen en Kiki en ik brengen de dag knutselend en spelend door. Waar we vorige week met de vrieskou nog wel vee buitenspeelden, staat er nu een snijdend koude wind en die maakt het niet echt aanlokkelijk om naar buiten te gaan.

Woensdag

De schilder komt weer maar nu om te sauzen. We geven hem de ruimte want ik heb een date met mijn dochter. We gaan weer samen naar de film. Deze keer gaan we naar Bob de Bouwer Megamachines. Kiki is niet zo’n meisje-meisje en vindt Bob de Bouwer ook leuk. Zij is vandaag Bob, ik ben Wendy en papa is Lifty. Dat je het maar weet. De film is best leuk en ze houdt het goed vol om hem helemaal uit te zitten. ’s Middags spelen we weer lekker thuis.

Donderdag

Belofte maakt schuld en dus ging ik vandaag met Kiki naar Wamelland (indoor speeltuin). Normaal vind ik dat echt niet zo erg. Op een willekeurige doordeweekse ochtend durf ik haar makkelijk door dat klauterpaleis te laten gaan. Soms klim ik haar achterna en soms zit ik even aan de kant met een kopje koffie. Maar vandaag was het druk. Echt heel druk. Logisch natuurlijk in de voorjaarsvakantie. Kiki had er zelf niet eens zo veel last van al werd ze wel een paar keer onder de voet gelopen door grote kinderen. Maar zelf vond ik het eigenlijk niet verantwoord. Ik kon amper met haar mee spelen want zij schiet toch tien keer sneller door al die hindernissen dan ik (haha). Maar haar alleen laten spelen en het overzicht kwijt zijn, voelde ook absoluut niet goed. En dus zijn we na anderhalf uur onder luid protest alweer vertrokken. Tot ze naar school gaat, ga ik gewoon lekker nog een aantal keer met haar op een rustige woensdag-of vrijdagochtend. En na die tijd zien we wel weer verder.

Vrijdag

Vandaag heeft Kiki een speeldate. We gaan bij een vriendje van het kinderdagverblijf thuis spelen. Die twee zijn al van jongs af aan heel dik met elkaar. Zijn ouders en wij maken er al grapjes over dat ze elkaars verloofden zijn. Maar het vriendje heeft ook een jonger broertje en nu weer Kiki niet meer met wie van de twee ze wil trouwen omdat het broertje toch ook wel erg leuk is haha. Anyway, ze had dus een speeldate en het was heel gezellig. Ik kan het ook goed vinden met de moeder en we hebben lekker bijgekletst. Voor Kiki was het ook superleuk om eens met brandweerauto’s en gereedschap te spelen.

De rest van de middag doen we weinig. Kiki speelt wat en kijkt tv terwijl ik wat opruim en poets in huis.

Aan het einde van de middag komt oppas nummer 3 kennismaken en ook dit is een hele leuke meid die het ook al meteen prima met Kiki kan vinden.

Zaterdag

Een rommelzaterdag. Kiki gaat naar peuterzwemmen met JW terwijl ik wat werk. Daarna lunchen we gezellig met elkaar en doen wat boodschapjes in de stad en op de markt.

Kiki helpt JW met zijn megagrote Lego-project. Hij bouwt de Tower Bridge. Kiki vindt het superleuk om te helpen en onderdelen uit te zoeken en aan te geven. Dat kind heeft nu al bijna meer ruimtelijk inzicht dan ik. Ahum.

Zondag

’s Ochtends maak ik lekker een lange wandeling. Dat heb ik gemist toen het afgelopen week zo ijzig koud was. Ik loop meteen mijn nieuwe outdoorlaarzen even goed in.

Bij thuiskomst klaagt Kiki erover dat ze buikpijn heeft en misselijk is. En ja hoor, even later komt haar ontbijt er uit. Kind onder de douche, opruimen, dweilen en kleertjes en kussenhoesjes wassen dus. We zouden eigenlijk vanmiddag naar het verjaardagsfeest van onze zwager gaan, maar vinden het niet verstandig om Kiki in deze toestand 1,5 uur in de auto te laten zitten. We besluiten dus dat JW alleen gaat.

Gelukkig knapt Kiki na een flinke dut in de loop van de middag wel aardig op. Ironisch: we hadden het er juist ’s ochtends samen over dat ze al bijna een jaar niet ziek was geweest. En als het hier bij blijft, kun je het ook eigenlijk nauwelijks ziek zijn noemen.

Ik benut de tijd die ik onverwacht thuis ben door wat te werken. Echt zo’n middag om wat kleine klusjes op werkgebied op te pakken.

Ik zag eerlijk gezegd best een beetje tegen deze week op. Kiki veel thuis, geen weer om veel naar buiten te gaan en ook geen tijd om veel te werken. Maar gelukkig is het reuze meegevallen. Zo gaat het nou altijd he? 😉

Komende week wordt weer een gewone week. De vakantie is voorbij, ik kan weer meters maken qua werk en er staan nog wel wat leuke dingen op de planning. Lees je volgende week weer mee?

 

 

 

Volg mij ook op social media!

1 reactie

  1. Ja geen week is het zelfde
    Maar dat is gelukkig nooit
    Want wat zou het leven dan saai zijn