Leestijd: < 1 minuut

De laatste tijd probeer ik wat minder vlees te eten. Of in ieder geval wat bewuster met vleesconsumptie om te gaan. Ik ben en blijf wel een echte carnivoor maar ik eet tegenwoordig liever een paar keer per week een goed stukje vlees dan iedere dag plofkip. Vandaag heb ik een lekker vegarecept voor je.: gevulde paprika met tomaat. Het is makkelijk te maken en lekker voedzaam.

Gevulde paprika met tomaat

2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 75 gram couscous
  • 125 ml groentebouillon
  • 2 rode paprika’s
  • 2 sjalotten
  • een handje zwarte olijven zonder pit
  • een blikje of karton tomatenblokjes met oregano en basilicum
  • 100 gram feta
  • stokbrood of focaccia

Bereiding:

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Bereid de couscous met de bouillon volgens de aanwijzing op de couscousverpakking.

Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.

Pel en snipper de sjalotjes en snij de olijven in plakjes.

Meng de tomatenblokjes, couscous, sjalotjes en olijven door elkaar en verdeel dit mengsel over de paprika’s.

Verdeel de feta erover en zet voor 15 minuutjes in de oven. Serveer er een stokbrood of focaccia bij.

Eet smakelijk!

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.