Leestijd: 2 minuten

Morgen is de Internationale Dag van het Geluk. Een mooie dag om even stil te staan bij de dingen waar je gelukkig of blij van wordt. Ik zeg expres gelukkig óf blij want gelukkig vind ik zo’n groot iets. Vaak zijn het juist de kleine dingen waar je het meest blij van wordt.

Waar word ik dan gelukkig van?

Nou dat zijn dus echt de ‘grote’ dingen in het leven. Dat ik een lieve man en kind heb. Dat onze familie goed gezond is en dat we allebei onze ouders nog hebben. Dat we geen grote tegenslagen kennen. Dat we een bepaalde mate van financiële en materiële zekerheid hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

En waar word ik dan blij van?

Dat zijn veel kleinere en meer basale dingen:

 • de eerste keer dat ik aan het einde van de winter de vogeltjes weer hoor fluiten als ik wakker word
 • als ik eens tot 8 uur uit kan slapen
 • als Kiki iets grappigs doet of zegt
 • als ik lekker een lange wandeling kan maken
 • vrieskou met een fijn zonnetje
 • de eerste lammetjes in de wei
 • dat het weer snel lente is
 • dat ik een goede fles wijn onder in het wijnrek vind waarvan ik dacht dat ie al op was
 • als ik een van mijn Louis Vuitton-tassen na een tijdje in de kast weer uit de dustbag haal (zie hier het superoppervlakkige verschil tussen blijdschap en geluk ;-))
 • dat iemand zegt dat je helemaal niet zou zeggen dat je al 44 bent
 • dat je zoveelgangendiner goed lukt
 • dat mijn zomerkleding van vorig jaar te ruim geworden is

En jij waar word jij blij van? Of gelukkig, dat mag natuurlijk ook op de Internationale Dag van het Geluk.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.