Leestijd: < 1 minuut

Nou ben ik helemaal niet zo’n bakkoningin. Naar programma’s als Heel Holland Bakt kijk ik dan ook met grote bewondering. Maar deze Monchoutaart lukt zelfs mij. En lekker dat hij is! Alsof er een engeltje over je tong …

MonChoutaart

10 stukken (Let op de taart is machtig!)
Bereidingstijd: 20 minuutjes maken en 1,5 uur wachten

Ingrediënten:

  • een doos Bastognekoeken
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram MonChou
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • zakje vanillesuiker
  • zakje KlopFix
  • blik vlaaifruit kersen
  • paar bananen

Bereiding:

Smelt de boter in een pan. Verkruimel intussen de Bastognekoeken in de keukenmachine. Meng het koekmengsel door de boter. Verdeel het boter-koekmengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk het goed aan. Laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast.

Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker luchtig met een handmixer. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix. Meng de inhoud van de beide kommen voorzichtig door elkaar.

Verdeel dit mengsel over de taartbodem.

Tot en met hier kun je de taart bijvoorbeeld een dag van tevoren al maken. De volgende stappen doe je dan vlak voor het serveren..

Snij de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel. Daaroverheen komt vervolgens het blik vlaaifruit.

 

Eet smakelijk!

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.