Leestijd: 4 minuten

Afgelopen week was een beetje een vreemde week. Op maandag was het immers Tweede Paasdag. En vrijdag gingen JW en ik een weekendje met vrienden naar Reims. Voor de champagne natuurlijk. Kijk je mee naar mijn week?

Week 14 -2018

Maandag

Tweede Paasdag. We starten lekker rustig op en rommelen ’s ochtends wat aan in huis. JW moet op kantoor wat doen en neemt Kiki daar mee naartoe. Die vermaakt zich daar prima. Tekenen op een flipovervel is natuurlijk ook veel leuker dan op een gewoon papiertje.

’s Middags komen opa en oma en mijn schoonzus met haar gezin. De beide nichtjes zetten het hele huis op stelten en het wordt een gezellige middag.

Als iedereen naar huis is, splitsen wij even op. JW maakt de bovenverdieping weer op orde en legt Kiki in bed terwijl ik alle afwas opruim en de huiskamer opruim en poets. Daarna hebben we het ook wel gehad en kijken we nog een aflevering Peaky Blinders.

Dinsdag

Kiki is naar de peuterspeelzaal en ik doe kleine klusjes. Ik zoek Kiki’s zomerjasjes van vorig jaar om te kijken of ze nog passen, ik ruim de paastakken op, gooi sneakers in de wasmachine en spoel het pluizenfilter van zowel de stofzuiger als de wasdroger eens helemaal uit. Typisch van die dingen waar je anders niet aan toe komt. Tot slot doe ik ook mijn belastingaangifte.

Woensdag

Vandaag was de laatste peuterdansles. Ik had gehoopt dat ze er voor de zomervakantie nog een korte cursus aan vast zouden plakken maar dat gebeurt niet. En dus moet ik vroeger dan gedacht weer afscheid nemen van iets wat typisch bij Kiki’s peutertijd hoorde.

’s Middags was het heerlijk weer en hebben we een aantal speeltuintjes in de buurt bezocht.

Daarna moest Kiki naar de kapper. Een beetje spannend want de laatste keer dat ze daar was vond ze het helemaal niks. Maar daar was nu niets van te merken. Ze had een tekening gemaakt voor de kapster van een knotje zodat de kapster zou weten hoe ze dat moet maken. Tja, dat weet ze anders ook niet he? ­čśë Ze kletste volop en vond alles prima. En ze ging dus met een mooi knotje de deur uit.

Donderdag

Op donderdagochtend gaat Kiki weer naar de peuterspeelzaal en neem ik een video op voor een artikel van binnenkort. Het opnemen gaat prima maar in editen ben ik nog niet zo goed. Gelukkig kom ik toch een heel eind.

Verder heb ik op DesignerVintage een mooie rugzak van Louis Vuitton gezien. Uiteindelijk blijk ik te lang te twijfelen want in het weekend zie ik dat hij verkocht is.

We gaan ’s avonds op tijd naar bed want morgen moeten we al vroeg op.

Vrijdag

De dag van ons tripje naar de Champagnestreek breekt aan. Ik schrijf er nog een wat uitgebreider artikel over maar noem in dit weekoverzicht wel de hoofdlijnen.

JW brengt Kiki al heel vroeg naar zijn ouders in Overijssel. Intussen pak ik de koffer in en zorg voor koffie zodat we als JW thuiskomt meteen kunnen vertrekken. Na een voorspoedige reis komen we om 15 uur aan bij ons hotel in Reims. We checken in en rijden dan vrij snel weer door naar Epernay. Daar hebben we een rondleiding bij Moet & Chandon en daar ontmoeten we ook onze vrienden die dit weekend met ons mee zijn.

De rondleiding was interessant. Helaas blijkt onze vriend zich niet zo lekker te voelen waardoor we ’s avonds maar met z’n drie├źn een hapje gaan eten in plaats van met z’n vieren. Hopelijk voelt hij zich morgen beter.

Zaterdag

Helaas: onze vriend blijkt echt flink griep te hebben. We ontbijten nog wel met z’n drie├źn maar daarna rijden onze vrienden terug naar huis. Dat is even een teleurstelling. Natuurlijk vermaak ik me met JW ook prima maar we hadden ons toch ingesteld op een gezellig weekend met ons vieren.

JW en ik rijden ’s ochtends de toeristische champagneroute en doen aan het einde van de ochtend een proeverij in de winkel waar we 6 jaar geleden ook onze champagnevoorraad kochten. Ook nu gaan we weer met een aantal dozen weg.

Omdat het schitterend weer is, lunchen we gezellig op een terras. Natuurlijk met een glas champagne.

’s Middags bekijken we nog wat champagnewinkels en slenteren we wat door Reims. Vergeleken met 6 jaar geleden blijken de prijzen behoorlijk gestegen te zijn. Kocht je indertijd nog voor 10 a 15 euro een prima champagne, nu betaal je toch minimaal 20 euro voor een fles.

Aan het einde van de middag rusten we even uit in ons hotel en kleden we ons om.

Voor ’s avonds had ik een van de best gewaardeerde restaurants van Reims gereserveerd. En van de goede recensies bleek niets gelogen. We aten heerlijk en hadden een gezellige avond samen. Ook deze ervaring zal ik later uitgebreider beschrijven.

Zondag

De dag van vertrek breekt al weer aan. Aangezien het naar Overijssel toch 5 uur rijden is, besluiten we na het ontbijt direct te vertrekken. Om half 3 ’s middags komen we bij opa en oma aan waar we een enthousiaste Kiki aantreffen. Zij heeft ook een superfijn weekend gehad. Heel gek hoor maar het is net of ze in 3 dagen ineens weer een stuk groter geworden is. Haar nichtje heeft ook bij opa en oma gelogeerd dus die meiden hebben feest gehad.

Om 6 uur zijn we weer thuis. We pakken uit, douchen Kiki en proberen haar toch op een beetje redelijke tijd in slaap te krijgen maar dat mislukt behoorlijk. Het is half 10 als ze eindelijk in slaap valt. Tegen die tijd kruipen wij er ook maar in want we zijn ook moe van de lange dag.

Komende week wordt weer een ‘normale’ week. Geen vrije dagen of andere bijzondere dingen.

Had jij ook een leuke week?

 

 

 

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.