Leestijd: 3 minuten

Wie mij al langer volgt, weet dat ik van lekker eten hou. Toen JW dan ook van een zakenrelatie een dinerbon kreeg van Restaurant Vesters in Nijmegen, reserveerde ik natuurlijk meteen een avondje uit. Hoe de avond ons beviel, lees je vandaag in dit artikel.

Hoe is de verwachting?

Als ik ergens ga eten, bekijk ik eerst altijd uitgebreid de beoordelingen die ik online kan vinden. Een snelle zoektocht op Tripadvisor stelt me al meteen tevreden. Vesters zou het nummer 3 restaurant van Nijmegen zijn en ze krijgen een 4,5 uit 5. Dan kan het zeker niet slecht zijn. Wat zie ik zoal aan opmerkingen?

“Superb”
“Spannende combinaties”
“Niet bijzonder veel keus van de kaart”
“Een Michelin-ster waardig”
“Ze nemen je jas aan”.

Dat laatste mag je toch zeker wel hopen bij een goed restaurant ­čśë

Onwillekeurig maak ik de laatste tijd als ik uit eten ga vaak de vergelijking met ons diner dat we hadden bij De Rozario in Helmond. Dat heeft mij zo positief verrast dat ik andere restaurants daar toch mee vergelijk.

Kan Restaurant Vesters de vergelijking doorstaan en wat is er waar van bovenstaande reviews?

Ontvangst en sfeer

We worden hartelijk ontvangen al lijken ze nog niet helemaal op de komst van gasten voorbereid te zijn. Wij zijn om 18.30 de eerste gasten. Natuurlijk wordt onze jas netjes aangenomen en we mogen zelf een tafeltje uitkiezen. Al snel krijgen we het huisaperitief aangeboden, een cava. Dat is natuurlijk op zich prima maar wel een erg veilige keuze.

We kijken wat om ons heen. De inrichting is rustig en sfeervol al is de akoestiek (ook hier!) niet echt top. We zitten aan een tafeltje bij het raam en hebben uitzicht op het straatleven van Nijmegen.

So far so good.

Het eten zelf

De kaart is inderdaad wat beperkt. Er zijn wel 6 voorgerechten maar 2 daarvan zijn al oesters. Vervolgens zijn er 2 hoofdgerechten om uit te kiezen. 1 keer vlees en 1 keer vis vind ik persoonlijk iets te karig.

Wij besluiten te kiezen voor het 4-gangenmenu met voor mij het bijpassend wijnarrangement.

Na wat amuses, krijgen we het volgende diner geserveerd:

Voorgerecht: salade van gerookte eidooier, aardpeer, macadamia en kruidensla.

Een prima voorgerecht. Dit gerecht staat ook op de kaart en had ik zomaar zelf ook gekozen kunnen hebben. De wijn past perfect bij de verschillende smaken. Eidooier lijkt me geen gemakkelijk ingredi├źnt om een wijn bij te kiezen maar dat hebben ze prima gedaan. Dit is dus een goede start van het diner.

Tussengerecht: coquilles met gerookt ribeye, bloemkool en gestoomde melk

Ik ben wel een liefhebber van coquilles. De combinatie met de gerookte ribeye is ook prima gekozen. De verschillende ‘bites’ combineren zo heel lekker. De gestoomde melk (zeg maar cappuccinoschuim) past weer goed bij de bloemkool en geeft een wat zachte touch aan het geheel. Dit gerecht stond overigens niet op de kaart.

Hoofdgerecht: Lam met puree en groenten

Lam is in deze tijd van het jaar natuurlijk een prima keuze als hoofdgerecht. Het is ook goed bereid en lekker mals. Het bord is mooi opgemaakt. Gewoon goed dus. Ook weer in combinatie met de bijpassende wijn.

Nagerecht: kaasplateau

Als ik de kans krijg, zal ik in een restaurant altijd eerder voor de kaasplank dan voor een zoet dessert gaan. Het kaasplateau bestond uit 5 verschillende kazen met mispelcompote, wijnruitstroop en powerfruitbread. De kazen zijn lekker, goed op elkaar afgestemd in oplopende sterkte en er worden 2 verschillende wijnen bij geschonken die ook weer prima passen bij de kazen.

Alles prima dus?

Daar kan ik zeker volmondig ja op zeggen. Wij hebben heerlijk gegeten in een prettige sfeer met goede bediening. Als iemand mij zou vragen naar een aanrader in Nijmegen zal ik Restaurant Vesters dan ook zeker noemen. Samen met Het Savarijn trouwens.

Maar? Is er een maar?

Ja dat wel. Ondanks het feit dat er werkelijk niets op af te dingen viel, was het wel een weinig verrassend diner. Alles smaakte even prima maar de keuze voor de gerechten vonden wij wel behoorlijk veilig. Als je van de klassieke keuken houdt, helemaal prima nogmaals maar als je graag wat meer verrassende combinaties wilt proeven, iets minder.

Dat maakt het eindoordeel dan ook wat lastig te geven. Als ik nog eens terugkijk naar de citaten hierboven dan zou ik eerder ‘helemaal prima’ zeggen in plaats van ‘superb’. ‘Spannende combinaties’ vind ik dus ook niet echt en voor een Michelin-ster mist het denk ik net dat beetje extra.

Ben ik dan teleurgesteld? Nee hoor! He-le-maal niet! Hooguit misschien de laatste jaren wat te veel culinair verwend geraakt waardoor de lat ook steeds hoger komt te liggen. Ga dus met een gerust hart een avond genieten bij Restaurant Vesters. Ik wens je er veel plezier!

 

 

 

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.