Leestijd: 3 minuten

Al jaren hebben wij in onze eethoek een wereldkaart aan de muur hangen. Daar hebben we op verschillende manieren en momenten al veel plezier van gehad. Hij is alleen niet bijster origineel. Daarom vond ik het ook zo leuk om een site te ontdekken waar je wel heel originele wereldkaarten kunt bestellen.

Wat heb ik met wereldkaarten?

Vroeger gebruikten wij onze wereldkaart vooral om nieuwe ideeën op te doen voor reizen. En als we tijdens het eten even geen gespreksstof hadden, deden we een spelletje hoofdsteden raden haha. Zelfs Kiki vindt het al leuk om mee te doen. Als we bijvoorbeeld naar Australie wijzen en vragen wat daar woont, antwoordt ze ‘kangoeroes’. En zelf wijst ze het linkerdeel van de kaart aan en zegt dan; ‘Daar ligt Zuid-Amerika en daarboven het gewone Amerika.’ Ik reken het goed.

wereldkaart

Maar zo’n IKEA-wereldkaart heeft iedereen

Of eigenlijk moet ik zeggen ‘had’ want deze wereldkaart zit niet meer in het assortiment.

En ik ben liever origineel he 😉

Daarom was ik ook zo blij toen ik wereldkaarten.nl ontdekte. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het daar. Wereldkaarten op hout, canvas, plexiglas, aluminium, alle ondergronden zijn mogelijk.

Wereldkaarten als schoolplaat & prikbord

Zelf ben ik erg gecharmeerd van de schoolplaten met een wereldkaart en de wereldkaarten als prikbord. Het leuke van die laatste is natuurlijk dat je een punaise kunt prikken op alle plaatsen waar je al eens geweest bent. Of met een ander kleurtje juist de plaatsen kunt markeren waar je graag nog eens naartoe wilt. Ik zou de hele kaart volprikken.

wereldkaart

wereldkaart

Behang

Maar de allerallermooiste wereldkaarten vind ik de wereldkaarten op behang. Wat een statement kun je daarmee maken in je huiskamer zeg. Ik merk nu al aan onze wereldkaart dat het vaak een ijsbreker is als je bezoek krijgt. Hoe moet dat dan wel niet zijn als je een hele muur behangen hebt met een wereldkaart?

wereldkaart

Ook aan de kinderen is gedacht

Als Kiki binnenkort haar beloofde grotemeisjeskamer krijgt, denk ik zeker dat ik daar ook een van deze wereldkaarten op ga hangen. Mooi én educatief tegelijk.

wereldkaart

En er is nog meer

Want al klikkend kwam ik ook nog eens terecht op de mogelijkheid om een mooie foto op canvas te laten maken. Maar nu draaf ik door. Voor ik het weet heb ik straks echt geen vrij plekje meer aan de muur.

Hou jij ook van dit soort wanddecoratie en welke wereldkaart is dan jouw favoriet?

Dit artikel is een samenwerking met wereldkaarten.nl

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.