Leestijd: 3 minuten

Ik was laatst op zoek naar outdoorlaarzen. En dat was al een expeditie op zich kan ik je melden. Uiteindelijk schafte ik een paar ZOO Adventure outdoorlaarzen aan. Waarom deze laarzen en waarom überhaupt outdoorlaarzen? Dat lees je in dit artikel.

ZOO Adventure

Met een peuter kom je nogal eens op ehm .. vieze plekken.

Daar heb ik me al een paar keer goed in vergist. Dan gingen we bijvoorbeeld naar een kinderboerderij of naar de speeltuin en dan liep ik binnen no-time alweer te soppen van het natte gras of de vieze modder in mijn mooie sneakers. Zonde!

Op zoek naar een alternatief dus

Nou heb ik al 12 jaar lang hele fijne wandelschoenen. Van die echt hoge bergschoenen. Die hebben al heel wat meer doorstaan dan wat nat gras of een modderpoeltje. Maar ze zijn ook behoorlijk lomp. Als ik met Kiki naar de kinderboerderij ben geweest en vervolgens nog even in de stad koffie wil drinken, wil ik niet de indruk wekken dat ik net een expeditie achter de rug heb 😉

Dubarry, Meindl, Timberland, Sorel, Bergstein, Panama Jack ….

Ik heb ze allemaal geprobeerd. Ik wilde eigenlijk het liefste Dubarry laarzen. Die vind ik gewoon klassiek mooi, tijdloos en ze lijken me erg comfortabel. Ze passen me alleen niet. Jammer dan. Ik heb nogal forse kuiten én een hoge wreef. Ik vind gewone schoenen kopen al een opgave dus je kunt je voorstellen hoe het met outdoorlaarzen ging.

Dus toen de Dubarry-droom in duigen viel (sprak zij dramatisch) moest ik op zoek naar iets anders. En zo ontwikkelde zich een innige band met de PostNL-bezorger die meerdere paren schoenen bij mij afleverde. Waarna ik ze vervolgens ook even zo vrolijk (hoewel steeds iets minder vrolijk) retourneerde naar de desbetreffende verkopers.

Ik gaf de moed al bijna op toen ik ZOO Adventure ontdekte

Tijdens een van mijn vele bezoekjes aan de kampeerwinkel De Wit in Schijndel, zag ik ze staan: ZOO Adventure outdoorlaarzen. Leuke laarzen in kekke (zegt iemand ooit nog kekke eigenlijk?) kleurtjes. Ze zijn er zowel in hoge als in lage modellen en in verschillende kuitmaten. Eigenlijk wilde ik het liefst de hoge maar die bleken niet zo comfortabel te zitten.

ZOO Adventure Brechje

Uiteindelijk koos ik voor model Brechje. Een laag model van waterdicht leer (maar dat zijn ze allemaal btw). Die hebben ze ook in bijvoorbeeld rood of grijs met een turquoise zool maar ik koos voor het wat neutralere bruin.

Voordelen

De laarzen zijn dus waterdicht en van heel fijn leer waardoor je altijd lekker warme en droge voeten hebt. Ik hoefde de laarzen trouwens nauwelijks in te lopen wat voor mij een unicum is. Verder vind ik het model leuk sportief en niet overdreven lomp. Ze worden geleverd met 2 verschillende setjes inlegzolen in verschillende diktes dus je kunt ze helemaal naar wens aanpassen. En verder zijn de laarzen leverbaar in lage en hoge modellen met een Slimfit-schacht, een regular schacht en een XL schacht. Voor iedereen is er dus wel een goede laars te vinden.

Kortom, het heeft dus even wat moeite gekost maar ik ben nu heel blij met mijn keuze en ik heb er bij verschillende gelegenheden al veel plezier van gehad.

De laarzen zijn bij een aantal fysieke winkel winkels te koop maar je kunt ze ook gewoon online bestellen en gratis retourneren als ze per ongeluk toch niet passen.

PS Mijn enthousiasme is enkel wat het is. Deze post is namelijk niet gesponsord. Ik heb de laarzen gewoon zelf gekocht en betaald.

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.