Aanstaande maandag is het Internationale Hamburger Dag. En laten we wel wezen: wie houdt er op zijn tijd nou niet van een lekkere hamburger? Zelf vind ik dit recept van een pittige visburger met mangochutney erg lekker maar vandaag deel ik (voor wie het nog niet kende haha) het recept voor een klassieke hamburger.
Klassieke hamburger
2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 2 goede (rundvlees) hamburgers (of een vega-variant)
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 (rode) uien
- 2 tomaten
- wat blaadjes kropsla
- paar plakjes kaas
- spek
- ketchup, mayonaise of barbecuesaus
Bereiding:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Haal de broodjes uit de verpakking en bak ze af.
Snij de uien in ringen en bak ze in een koekenpan. Bak ook de plakjes spek uit. Snij de tomaten in plakjes.
Grill de hamburgers aan beide kanten.
Beleg de onderste helft van de broodjes met sla.
Leg daarbovenop de gegrilde hamburgers met daar weer bovenop, de plakjes tomaat, uien, kaas en spek.
Maak de burgers af met een saus naar keuze.
Eet smakelijk!
Volg mij ook op social media!