Leestijd: 3 minuten

Vorige week was een hele drukke week omdat ik toen immers 5 dagen in Engeland was. Deze week was weer meer een huis-tuin-en-keukenweek. Kijk je toch mee wat ik deze week allemaal deed?

Week 21 -2018

Maandag

Vandaag kom ik terug uit Engeland. We ontbijten voor het laatst in het hotel. Omdat een eerdere ochtend de american pancakes mij zo goed bevallen waren, bestel ik ze nog eens. Jammer genoeg heeft er vandaag een andere kok dienst. Ze zijn niet gaar en zien er ook lang zo lekker niet uit.

Nadat we zijn uitgecheckt uit ons hotel gaan we nog wat shoppen. We hadden voorafgaand aan deze trip wilde plannen over shoppen maar uiteindelijk heb ik slechts 15 pond uitgegeven aan mezelf (en een paar souvenirs voor JW en Kiki gekocht). Da’s toch bescheiden he? Op de terugweg naar huis eten we nog wat bij de Mac. Uiteindelijk ben ik om 22 uur thuis. Kiki en JW hadden een welkom-thuis-slinger voor me gemaakt. Lief!

Dinsdag

Vandaag begint het gewone leven weer. En dat valt even niet mee.

O ja, ik heb toch nog iets extras geshopt onderweg. Bij de duty free van de Eurotunnel kocht ik deze geurtjes. Ik vind de verpakking he-le-maal geweldig maar gelukkig ruiken ze ook nog eens lekker. Helemaal niet naar ehm .. schoonmaakmiddel.

 

Ik had in Engeland nog wel gekeken naar een fijne nieuwe crossbodytas maar niet echt iets kunnen vinden. Al eeuwen staat de Pochette Metis van Louis Vuitton hoog op mijn verlanglijstje maar die is a) niet te krijgen en je kunt ook niet meer op de wachtlijst en b) twijfel ik toch of ik zoveel geld aan een tas kan en wil uitgeven. En daarom kijk ik ook eens naar andere merken. Wat denk je? Een van deze doen of toch doorsparen voor de Metis?

Woensdag

Het is dan eindelijk gebeurd: Kiki is zindelijk geworden! Poe, poe, dat viel niet mee. Zo snel als ze met alle andere dingen is, zo lang duurde het voordat ze zindelijk was. En volgens ons had ze het allang door maar gewoon geen zin om die luier uit te laten en op de wc of het potje te plassen. Ik zal er binnenkort wel eens een artikel aan wijden.

Ze is wel meteen dag en nacht zonder luier en ze doet al haar behoeftes op het potje of de wc. We hebben tot nu toe pas een paar ongelukjes gehad. Van de buurvrouw kreeg ik de tip om deze matjes in haar bed te leggen bovenop de waterdichte molton.

Donderdag en vrijdag

Twee redelijk saaie dagen eigenlijk. Het wordt weer warmer en warmer en ik kan daar helemaal niet zo goed tegen. Wel koop ik een paar bossen pioenrozen. Die vind ik altijd zo mooi staan.

Verder kook ik een lekker maaltje van HelloFresh met parelcouscous, gele biet en makreel. En Kiki zit bijna de hele dag in het badje op het balkon. Tussendoor komt ze terwijl ik sta te koken gezellig nog even een bakje yoghurt eten.

Weekend

We veranderen van plan voor het weekend. Oorspronkelijk zouden we JW’s familie zaterdag hier krijgen voor een lunch voor JW’s verjaardag. Maar nu het bijna 30 graden wordt en wij immers nauwelijks naar buiten uit kunnen wijken, zien we het niet zo zitten om verplicht binnen te moeten zitten met iedereen. Daar komt nog bij dat JW 40 wordt en ik 45 dit jaar en we overwegen om met Kiki samen in augustus alledrie onze verjaardagen tegelijk te vieren met een leuk uitstapje.

En zo hebben we dus onverwacht een vrije zaterdag. Wel gaan we met Kiki naar de Intertoys in de Wall in Utrecht. We hebben haar beloofd dat ze een Barbiehuis zou krijgen als ze zindelijk werd. Eenmaal daar werd het Barbiehuis toch al snel afgeschoten. Na veel wikken en wegen koos ze voor een kassa om winkeltje mee te spelen en een PlayDoh-pakket. Ook prima.

Ook zondag is een rustige dag. We vieren vandaag met ons drietjes vast JW’s verjaardag (morgen is hij echt jarig). Kiki heeft op het kinderdagverblijf een mooie slinger gemaakt. En aangezien JW nooit weet wat hij moet vragen, hebben we een nieuwe steelstofzuiger gekocht. We hadden een hele fijne en ik vond dat serieus een van de beste aankopen van de afgelopen jaren. Zeker met een kruimelend kind in huis. Hoeven we niet steeds de Dyson de trap op te sjouwen.

 

Ik test bij het ontbijt de eipocheerder die ik in Engeland kocht. Zo’n ding is toch wel wat makkelijker dan een draaikolk maken in een pannetje water.

Verder gaan we een uurtje naar de speeltuin en eten we van de MonChou-taart die ik gemaakt heb. JW heeft bij de slager een lekker stuk tournedos gekocht voor op de barbecue dus ook culinair komen we aan onze trekken. We sluiten de dag samen af met een paar potjes backgammon die ik dik verlies. Nou ja, geluk in de liefde zullen we dan maar zeggen.

Hoe was jouw week?

X Kristel

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.