Leestijd: < 1 minuut

Om gewone pannenkoeken geef ik helemaal niets (in tegenstelling tot dochterlief) maar een paar american pancakes bij het ontbijt vind ik van tijd tot tijd geweldig. Ik was dan ook blij verrast toen ze laatst in ons hotel in Engeland op het ontbijtmenu bleken te staan.

Nu kun je natuurlijk van die kleffe kant-en-klare pancakes bij de supermarkt kopen maar ze zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Dit recept komt van good old Rudolph van Veen van 24Kitchen.

American pancakes

2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 200 ml karnemelk
  • 1/2 vanilestokje
  • 125 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 1/2 doosje aardbeien
  • 100 ml slagroom
  • poedersuiker
  • zonnebloemolie

Bereiding:

Doe de karnemelk in een kom.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.

Meng het vanillemerg, bloem, bakpoeder, zout en de suiker met de karnemelk.

Roer het ei door het beslag.

Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag kleine pancakes.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren.

Klop de slagroom met de overige suiker luchtig.

Verdeel de aardbeien en de slagroom over de stapel pancakes en bestrooi met poedersuiker.

Eet smakelijk!

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.