Leestijd: 4 minuten

Wat boffen we toch he mensen? Al wekenlang is het mooi weer en dat betekent dus automatisch smeren, smeren, smeren. Met mijn gevoelige huid heb ik me in de loop der jaren al vaak vergist op het gebied van zonverzorging en zonnebrandcremes maar gelukkig weet ik inmiddels ook heel goed wat wél fijne producten zijn. Kijk je mee?

Het belang van zonbescherming

Tja, moet je het daar anno 2018 eigenlijk nog over hebben? En zo ja, ben ik daar dan de aangewezen persoon voor? Ik denk dat ik hier beter kan verwijzen naar een van mijn goeroes op beautygebied. Zij heeft zo vreselijk veel zinnigs geschreven over zonbescherming dat ik die exercitie nog niet eens dunnetjes over hoef te doen.

Gezichtsverzorging in de zon

Voor mijn gezicht gebruik ik twee verschillende zonnebrandcremes.

Suncare SPF15 van Uncover

De eerste is de Suncare SPF 15 van Uncover. Die smeer ik sowieso het hele jaar door onder mijn moisturizer. Eigenlijk zou ik nu misschien beter de SPF 30 kunnen gebruiken maar ik vind die met SPF 15 gewoon superfijn. Hij beschermt niet alleen maar door de toevoeging van Niacinamide zit er ook een behoorlijke verzorgingscomponent in. Wist je trouwens dat goede zonbescherming de beste anti-rimpelcreme is aangezien de zon een van de grootste veroorzakers is van rimpels?

De Suncare SPF 15 kost EUR 35,95.

Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist SPF30

Waar ik de Suncare ’s ochtends direct onder mijn moisturizer gebruik, gebruik ik de spray van Lancaster gedurende de dag vaak om bij te sprayen. Het fijne van deze spray is namelijk dat ie gewoon over je make-up heen gesprayd kan worden. De spray is maar een heel fijne nevel die je helemaal niet uit hoeft te smeren. Het voelt niet vet en ook niet plakkerig aan. Natuurlijk biedt een nevel niet zo veel bescherming als een creme die je toch vaak wat dikker aanbrengt, maar dit product is gewoon ideaal om in je tas mee te nemen zodat je door de dag heen af en toe bij kunt sprayen. O ja, er zit ook nog eens geen parfum in. Winner!

De Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist SPF30 kost ongeveer EUR 25 via Douglas of Bol maar met een beetje googelen vind je hem ook wel goedkoper.

Lichaamsverzorging in de zon

Suncover SPF30

Ook voor mijn lichaam gebruik ik graag een product van Uncover en wel de Suncover SPF30. Dit is een non-proft product dat zowel geschikt is voor lichaam en gezicht. Het bevat de meest veilige zonnefilters die er zijn. Het smeert fijn uit en ruikt niet overdreven vervelend zoals veel zonnebrandcremes wel doen.

Het fijne is dat er niet alleen een fles van 250 ml te koop is (voor EUR 14,95) maar ook eentje van 1 liter (EUR 37,95). Handig dus als je met het hele gezin op vakantie gaat. Deze zonnebrandcreme is namelijk geschikt voor kinderen en volwassenen.

Vision Every Day Spray SPF30

Als back-up kocht ik laatst deze spray van Vision. Ik had een recent onderzoek van de Consumentenbond gelezen waarin deze zonnespray als beste getest werd. En ik moet zeggen: hij bevalt inderdaad prima. Hij trekt snel in en is niet overdreven vettig . Vision claimt bovendien dat het een zeer waterbestendige spray is maar daar ben ik toch altijd wat voorzichtig mee. Als ik gezwommen heb vertrouw ik meestal niet meer op de eerder aangebrachte bescherming en gaat er gewoon een nieuw laagje op.

Je kunt deze spray online op veel plaatsen bestellen maar ook gewoon in de winkels van bijvoorbeeld Kruidvat of Etos. Hij kost ongeveer twee tientjes.

After Sun

Vroeger kocht ik vaak een speciale after sun. Nu ik weet dat dat eigenlijk helemaal niet nodig is, doe ik dat niet meer. Sterker nog, ik ben nu meer huiverig geworden voor zogenaamde ‘verkoelende’ ingrediënten in after suns die in de praktijk eerder irritatie opwekken dan wegnemen.

Vaak smeer ik dus met een gewone bodylotion zonder irriterende ingrediënten, parfums of parabenen. Gewone bodylotion dus van Neutral of Decubal.

Sinds kort gebruik ik ook het cult-product Huile Prodigieuse van Nuxe. Heel eerlijk gezegd heb ik de ingrediëntenlijst nog niet eens goed bestudeerd maar ik reageer er wel goed op. Het is een zogenaamde droge olie die je voor haar, gezicht en lichaam kunt gebruiken. Hij trekt fijn in maar je voelt wel heel lang een luxe, verzorgend laagje op je huid. Je koopt deze spray in 50 ml (ongeveer 2 tientjes) of 100 ml (ongeveer 3 tientjes) op verschillende adressen (ICI Paris XL maar ook bol.com bijvoorbeeld).

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.