Leestijd: 3 minuten

Daar was ie dan: de allereerste schoolweek van Kiki. We hadden er met elkaar zo lang naar uitgekeken en volgens mij hadden we alledrie wel weer behoefte aan structuur en regelmaat. Nu kan ik een week later wel zeggen dat ik nog wel wat moet wennen aan het nieuwe ritme maar we hadden wel een prima week. Kijk je mee?

Week 35 -2018

De eerste schooldag was dus een feit. Kiki had er zin in en vond het tegelijk spannend. Naarmate we dichter bij school kwamen, werd ze wel wat stiller maar eenmaal op school ging het prima. De juffen kregen een hand en ze begon meteen gezellig te spelen. Ook het afscheid was niet lastig. Voor mij zelfs meer dan voor haar haha. ’s Middags bij het ophalen zei ze dat het helemaal niet zo spannend was als ze gedacht had. En dinsdagochtend stond ze naast ons bed te springen: ‘Vandaag wil ik leren rekenen!’ Sure baby ­čśë

Op woensdag gaan we een proefles turnen doen. Kiki’s grote nicht turnt en aangezien dat haar grote voorbeeld is, wil zij dat natuurlijk ook. Ik heb er nog even aan getwijfeld om te gaan want zo’n eerste schoolweek leek mij al vermoeiend genoeg maar ze wilde zelf toch heel graag. En ze vond het geweldig. Al voor de les klom ze op de trampo en riep ze ‘Dit is echt een makkie mam!’ En ‘Iedereen aan de kant!” That’s my girl. Ik kon nog net een foto maken want al snel werden de moeders naar de kleedkamer gebonjourd en kon ik daar een uur naar de kapstok gaan zitten staren op een houten bankje. Ai, daar had ik niet op gerekend. Volgende keer maar een boek meenemen dus.

Ik kon nog wat lastig mijn draai vinden afgelopen week. Ik heb van zo veel dingen gedacht dat ik die zou gaan doen als Kiki maar eenmaal naar school was, dat er uiteindelijk weinig uit mijn handen kwam. En dus ging ik maar wat bakken. Carrot cake muffins en eierkoeken. Ze waren wel lekker!

Op donderdag gaf ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een volle dag training. Of eigenlijk coaching on the job. Ik leerde een aantal medewerkers van een bedrijf hoe ze klantgerichter en efficienter kunnen mailen. Superleuk om te doen maar ik was aan het einde van de middag wel kapot. Toch had ik ’s avonds ook nog mijn afscheidsetentje met de mensen van de oudercommissie van het kinderdagverblijf waar Kiki zat. Ik ben toch bijna 4 jaar lid van de oudercommissie geweest waarvan de laatste anderhalf jaar als voorzitter. Het etentje was heel gezellig.

Deze foto maakte ik op de terugweg van mijn werk. Soms kun je beter niet weten wat de auto voor je vervoert ­čśë

Weet je waar ik zo van baal? Dat DHL zich nooit aan het opgegeven tijdvak houdt. Ik koop nogal veel online en ben meestal blij als er ‘gewoon’ door PostNL bezorgd wordt. Nu heb ik uren zitten wachten op een bestelling kleding. Ik had uiteindelijk best medelijden met de dame die het kwam bezorgen omdat zij vertelde dat ze een dubbele dienst moest draaien maar pas dan je bezorginfo tenminste aan.

We besloten het weekend na de eerste schoolweek een beetje rustig aan te doen. Kiki was toch best moe maar ik vind dat ze de week goed doorgekomen is. Op dinsdag hoorde ik tijdens het ophalen al een moeder tegen de juf zeggen dat ze haar dochter ‘morgen misschien toch nog maar even thuishield want het was wel veel.’ Pfft.

Anyway, op zaterdag hadden we een feestje van vrienden die allebei 50 werden. Kiki mocht ook mee en het was heel gezellig en goed verzorgd. Kiki speelde gewoon verstoppertje en vermaakte zich prima.

’s Zondags wilde Kiki eerst ‘make-uppen zoals mama’. Nou werd het resultaat niet helemaal zoals bij mama maar leuk was het wel. Verder was het mooi weer en reden we naar landgoed Amelisweerd. We wandelden een stukje, speelden in de speeltuin en aten pannenkoeken (nou ja, JW en Kiki dan) bij Theehuis Rhijnauwen. ’s Middags deden we rustig aan en waren we fijn thuis.

Komende week ga ik wel proberen meer in een ritme te komen. Ik heb me voorgenomen om op maandag, dinsdag en donderdag zelf ook te werken en dan Kiki’s halve schooldagen te gebruiken voor het huishouden en andere activiteiten. Hopelijk geeft dat mij ook weer wat meer structuur.

Hoe was jouw week?

X Kristel

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.