Leestijd: < 1 minuut

Vandaag is dé feestdag van het jaar voor de chocoladeliefhebber. Het is namelijk Wereld Chocolade Dag. En dat vraagt natuurlijk om een recept met chocolade erin. Een van mijn favoriete recepten is dat van arretjescake. Snel te maken, heerlijk en o ja, bomvol calorieën.

Arretjescake

Laat ik je niet vermoeien met de herkomst van het recept. Dat Google je zelf maar als je daar interesse in hebt. Wel wil ik zeggen dat je arretjescake met en zonder eieren kunt maken. Ik maak het meestal zonder eieren. Omdat de cake niet gebakken wordt, vind ik het vaak toch wat tricky om rauw ei te verwerken. Dat maakt dit natuurlijk wel een ideaal recept voor zwangere vrouwen en kleine kinderen.

Arretjescake: het recept

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes (van die Maria-koekjes zijn prima)
  • 250 gram roomboter (ik waarschuwde al voor calorieën)
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram cacao
  • 3 eetlepels melk (in plaats van de eieren)

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes. Dit kun je doen in een keukenmachine maar je kunt ze ook in een (afgesloten!) plastic zak met een deegroller kapotslaan.

Smelt intussen de boter op een laag vuurtje en meng de suiker met de cacao. Voeg de melk toe aan het suiker-cacaomengsel en doe vervolgens alles bij de gesmolten boter in de pan. Voeg daar ook de koekkruimels aan toe en roer alles goed door elkaar.

Doe het mengsel in een cakevorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Et voila! Je arretjescake is al klaar.

Eet smakelijk!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.