Leestijd: 3 minuten

Als je zwanger bent, komt er een hoop op je af. Je wordt van alle kanten bestookt met adviezen over dingen die je echt aan moet schaffen en checklists voor de ultieme babyuitzet. Achteraf gezien had ik een hoop dingen liever niet aangeschaft en was ik met onverwachte dingen juist erg blij dat ik ze had.

Overbodig in je babyuitzet

Oke dan, eerst even een kort lijstje van spullen die ik echt niet nodig bleek te hebben:

  • een badthermometer (binnen 2 dagen weet je welke temperatuur goed is)
  • een babyfoon (tenzij je een heel groot huis hebt. Anders hoor je je baby toch wel huilen)
  • 30 hydrofiele doeken (10 is ook wel genoeg ;-))
  • badcosmetica (al die zogenaamd lekker ruikende smeersels werken alleen maar irriterend. Als je al iets wilt gebruiken, neem dan iets dat vrij van parfum en parabenen is)
  • navelbandjes (nooit gebruikt)

Laten we het er maar op houden dat het gelukkig geen al te grote miskopen waren ­čśë

Spulletjes die wel echt handig bleken:

Een slaapzak

De eerste weken heb ik nog geprobeerd om het babybedje netjes volgens het boekje op te maken met een lakentje en een dekentje. Op een gegeven moment stuitte ik op de slaapzakken van Puckababy. In eerste instantie kochten we voor Kiki een Puckababy Piep, een soort inbakerslaapzakje waar ze heerlijk rustig in werd. Toen ze groter werd kochten we een vierseizoenenslaapzak. Ook van Puckababy. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat! Ik vond het tenminste iedere cent waard. Heerlijk comfortabele slaapzakken, prachtig design, goede kwaliteit en geen gedoe met dekens of lakentjes meer. Kijk zelf hoe mooi!

Een draagdoek en draagzak

Ik heb wel eens gezegd dat ik als ik alles opnieuw moest doen misschien niet eens een kinderwagen had gekocht. Wat zijn de draagdoek en de draagzak vaak een lifesaver geweest zeg. Krampjes? Lekker in de doek tegen mama aan hangen en het was zo over. Een kind dat een beetje hangerig is? Als moeder kun je toch je gewone dingen blijven doen met je kind in de doek op je buik. We hebben verschillende draagdoeken en -zakken gehad. Ikzelf gebruikte liever een doek terwijl JW een zak makkelijker vond met omgespen en zo.

Ik heb me indertijd ook helemaal verdiept in de voor- en nadelen van dragen en ik ben dus erg voor. Maar voor draagdoeken en -zakken geldt wel een beetje: you love it or you hate it.

 

Een zitbad

Toen Kiki nog heel klein was, hadden we wel een badje op een standaard. Ik weet nog dat de kraamverzorgster eens de tummy tub demonstreerde. JW en ik keken elkaar aan en dachten hetzelfde: we stoppen ons kind niet in een emmer. Toen ze eenmaal kon zitten, ontdekten we bij toeval een handig zitbadje. Omdat wij geen bad hebben maar alleen een douche zochten we iets dat geborgenheid bood maar toch makkelijk te gebruiken was. Het werd dit badje. Echt een schot in de roos.

Een steelstofzuiger

Tja, die verwacht je misschien niet zo snel in een artikel over handige benodigdheden voor je kind maar ik had niet zonder gekund. Zeker toen de baby een peuter werd en mee aan tafel ging eten, liep ik drie keer per dag met een stofzuiger door het huis. Tot ik een steelstofzuiger kocht. Even een minuutje de ergste kruimels opzuigen en hop, het ding kon weer ergens in een hoekje geparkeerd worden.

Heb jij ook dingen gehad qua babyuitzet die verrassend handig bleken te zijn ├│f totaal overbodig? Deel ze dan gerust.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.