Leestijd: 3 minuten

Laatst was ik weer eens een dagje in mijn oude hometown. En hoewel ik er al langer weg ben dan dat ik er gewoond heb, voelt het nog steeds wel een beetje als thuiskomen.

Eindhoven zou Eindhoven niet zijn als er niet steeds nieuwe, leuke hotspots bijkwamen. Vandaag krijg je wat tips voor me op het gebied van shoppen, eten en drinken en slapen.

Shoppen in Eindhoven

Urban Shopper

In een oude fabriekshal van Philips op Strijp-S bevindt zich winkelcentrum Urban Shopper. Een kleinschalig winkelcentrum met kleine winkeltjes op het gebied van design, kleding, vintage, kunst en muziek. Strijp-S is sowieso al een inspirerende omgeving maar als je eens weg wilt van de gebaande paden en de standaard winkelketens, moet je hier zeker eens een kijkje nemen.

Hutspot

Oorspronkelijk begonnen als pop-up  store in Amsterdam, heeft Hutspot nu al 5 vestigingen. Die in Eindhoven mag er zijn. Ruim, minimalistisch en vol met local design, kleding, accessoires en interieurspullen.

Vielgut

Als je dan toch op de Nieuwe Emmasingel bent, loop dan eens binnen bij Vielgut. Je vindt er kleding van merken die zich bekommeren om de wereld en die fatsoenlijke locale arbeidsomstandigheden en fabricage garanderen.

Van Piere

Boekenliefhebbers blijven nog even op de Nieuwe Emmasingel hangen bij Van Piere. Nou ja even. Ik zou daar wel een halve dag door kunnen brengen. Boeken, boeken, boeken, tijdschriften, schrijfwaren en cadeauartikelen. En ook de inpandige coffeeshop is de moeite waard. Kun je meteen in je nieuwe boek beginnen.

Deense Kroon

Van de Nieuwe Emmasingel is het maar een klein stukje lopen naar de Willemstraat. Daar zit namelijk Deense Kroon. Een Scandinavische concept store met bekende en onbekende ontwerpers op het gebied van mode, wonen en lifestyle. De aardige dames helpen je graag met het samenstellen van een complete garderobe of het uitzoeken van een mooi accessoire. En laten ze nou ook een webshop hebben.

Piet Hein Eek

Interieur- en designliefhebbers moeten natuurlijk even langs de winkel van Piet Hein Eek. Al doet de naam ‘winkel’ het eigenlijk geen eer aan. Bij PHE vind je namelijk een winkel, galerie én restaurant. Kijk maar eens voor een impressie van de winkel.

Eigenlijk zou deze lijst nog veel langer moeten zijn. Eindhoven is immers een superleuke winkelstad. Natuurlijk vind je er de bekende merken en landelijke ketens maar wie de tijd heeft en goed om zich heen kijkt, ziet dat Eindhoven nog zoveel meer te bieden heeft aan de liefhebbers van shop-till-you-drop.

Eten in Eindhoven

Zo, wie dacht dat de lijst met winkels onuitputtelijk was, kan zich ook flink uitleven op de lijst met goede of bijzondere restaurants. Ik beperk me hier tot een aantal van mijn favorieten.

Vershal Het Veem

Een dagelijkse, overdekte versmarkt waar je niet alleen je boodschappen voor thuis kunt doen maar ook ter plekke lekker kunt eten en nieuwe gerechten kunt proeven. Eet eens een (superlekkere en sappige) burger bij Woeste Burgers of probeer de authentieke Indonesische keuken bij Warung Ventje. Als je je buikje vol gegeten hebt, koop je nog even vleeswaren bij de slager, kruiden bij Le Souk, of wijn bij de wijnkoperij. Meer een liefhebber van bier? Loop dan zeker eens binnen bij Brouwerij en Proeflokaal Het Veem waar ze meer dan 600 verschillende bieren hebben.

Meneer De Boer

Lang uitgeslapen en zin in een laat ontbijt? Dan moet je bij Meneer De Boer zijn. Daar serveren ze namelijk de hele dag ontbijt. Maar ook voor het perfecte kopje koffie of thee of een huisgemaakte lunch ben je bij Meneer de Boer aan het juiste adres.

Avant-Garde Van Groeninge

In Eindhoven kun je in iedere prijsklasse en op elk moment van de dag goed eten. Wil je eens wat luxer eten op een bijzondere locatie? Kies dan voor Restaurant Avant-Garde Van Groeninge. Dit restaurant is gevestigd in het Philips Stadion en je eet er heerlijk kan ik uit eigen ervaring zeggen.

Slapen in Eindhoven

Tja, ik zou een tripje naar Eindhoven niet tot 1 dag beperken. Er is buiten shoppen en eten nog zoveel meer te zien en te doen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het geweldige Van Abbemuseum.

Besluit je in Eindhoven te blijven slapen dan kan ik je Boutique Hotel Lumière van harte aanbevelen. Midden in het centrum maar toch rustig. Kleinschalig en van alle gemakken voorzien. Je voelt je hier direct welkom. En ook het ontbijt is meer dan de moeite waard.

Heb jij zelf nog tips voor Eindhoven? Deel ze gerust in de comments!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.