Leestijd: 3 minuten

De week voor de herfstvakantie begint, heb ik eindelijk mijn stem weer terug. Dat duurde even. We hadden wat leuke uitstapjes en ik was druk met de re-styling van mijn werkkamer. Kijk je mee?

Week 42 -2018

Op maandag heb ik een klusdag. We hebben een nieuw armatuur gekocht voor boven de salontafel maar daar moeten nog lampen en een dimmer bij. Verder is mijn werkkamer bijna klaar. Afgelopen weekend ben ik daar druk mee geweest en nu moet ik nog de bestelde kurkplaten achter mijn bureau’s bevestigen. Ik vond het wel even spannend met die bruine waterkit maar het is heel mooi geworden. Binnenkort komt er een apart artikel over online met voor- en nafoto’s.

’s Middags zouden er twee schoolvriendinnetjes komen spelen. ’s Ochtends bleek al dat 1 van de 2 het een beetje te spannend vond en toen ’s middags de schooldeur openging was het eerste wat het andere vriendinnetje riep dat ze ook niet bij Kiki wilde spelen. Daarop barstte Kiki in een hartverscheurende huilbui uit want ze had zich er zo op verheugd. Mijn hart brak zelfs bijna haha. Je ziet: ik moet ook nog steeds wat wennen. Gelukkig losten we het op door naar het huis van een van de andere meisjes te gaan en zo hebben ze toch nog lekker kunnen spelen.

Dinsdagmiddag hebben we het eerste tienminutengesprek met Kiki’s juf. Het verloopt eigenlijk precies zoals we dachten. Kiki heeft zich goed aangepast aan het basisschoolritme, qua taal en rekenen ligt ze voor op schema en wat haar spel betreft is ze snel dominant of op haar teentjes getrapt als andere kinderen het anders willen dan zij. Yep, herkenbaar šŸ˜‰

We eten deze week trouwens lekker. HelloFresh had twee toppertjes (noedelsoep met pulled chicken en hutspot) en ik maakte zelf een grote pan macaroni. Zelfs Kiki at er wat van, het mag in de krant. Ik ontdekte ook de lekkere pindakaasreep van CalvƩ.

Op woensdag ging ik weer met Kiki naar turnen en verder gebeurde er eigenlijk niet zo veel.

Donderdags kwam mijn nieuwe Tafelziel binnen. Ik heb dat vroeger ook al eens gehad op een andere eettafel en ik vind het toch wel erg prettig. Binnenkort komt ook hier een apart artikel over maar ik geef je toch vast een sneak preview. Die fotolijstjes die eronder liggen, kreeg ik erbij. Er moeten natuurlijk nog wel foto’s in.

Er was donderdag nog wel wat frustratie want ik kreeg een mail binnen van het bedrijf dat de schade aan onze vouwwagen aan het verhalen is. Ze hadden contact gehad met de tegenpartij en vroegen zich toch af wat de rol van die witte bestelbus met kenteken blabla nou eigenlijk geweest was. Wat? Dat meen je niet! Dat was de veroorzaker van het ongeluk. En dan te bedenken dat ze een schadeformulier, situatieschets, foto’s, en verschillende beschrijvingen hebben van het ongeluk. Zo kan ik de afhandeling van een schade ook vertragen. Gelukkig heeft JW vervolgens contact gezocht want ik was in staat om een moord te begaan (figuurlijk mensen, geen zorgen).

Vrijdags ging ik met Kiki naar de kermis. Ze zeurt al sinds het einde van de voorjaarskermis wanneer het nu weer opnieuw kermis is. Nou nu dus. Ze mocht in de draaimolen en in zo’n parcours met autootjes en verder heeft ze eendjes gevangen en touwtje getrokken. Ik hoef zeker niet te vertellen dat we met allerlei prullaria als ‘prijzen’ weer huiswaarts gingen. Ze kwam er nog een paar vriendinnetjes tegen en met z’n drieĆ«n hadden ze de grootste pret.

Ik bakte vrijdagavond nog een cake met bosbessen en perzik. Hmm, hij was zo lekker.

Op zaterdag togen wij naar Enschede voor de verjaardag van mijn zwager en schoonzus. We waren nog maar 9 km van onze bestemming verwijderd toen we compleet vast kwamen te staan in een file. Over die laatste 9 km hebben we uiteindelijk ruim een uur gedaan. JW houdt mij weleens voor de gek dat ik altijd met Google Maps aan rijd, zelfs als ik de route kan dromen maar zo word je tenminste vaak wel op tijd gewaarschuwd voor een file. Anyway, de verjaardag was er niet minder gezellig om.

Zondag gingen we met mijn zus, zwager en nichtje naar de Zaanse Schans. Even lekker de toerist uithangen in eigen land. We hadden een hele gezellige dag. JW maakte van de gelegenheid gebruik om nog wat leuke foto’s van Kiki te maken.

En zo hadden we een leuke week met een aantal gezellige activiteiten. Komende week is het herfstvakantie. Dan hebben we ook wat leuke dingen gepland maar dat lees je volgende week wel weer in het weekoverzicht.

Hoe was jouw week?

X Kristel

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.