Leestijd: 2 minuten

Als je zwanger bent en weet dat je een meisje krijgt, vraag je je weleens af hoe dat meisje zich qua kledingstijl gaat ontwikkelen. Wordt het een echt meisje-meisje dat gek is op verkleden met alle bijbehorende toeters en bellen of wordt het een halve jongen die de hele dag buiten klimt en alleen stoere kleding draagt? Kiki blijkt er een beetje tussenin te zitten. Heb jij ook een stoere dochter die het wel leuk vindt om jurkjes te dragen? Kijk dan mee naar mijn 3 favoriete kinderkledingmerken.

Z8

Mijn favoriet kan ik wel zeggen. Girlpower! Die term past precies bij de meisjeskleding van Z8. Geen tuttige kleertjes maar leuke, stoere meidenkleren. Felle kleuren, leuke prints en bijzondere details. Kiki wil bijna alleen maar jurkjes aan. Maar dan wel jurkjes die tegen een stootje kunnen en waar ze in kan ravotten. De jurkjes van Z8 voldoen zeker aan die beschrijving. Bijkomend voordeel: ze blijven ook na vaak wassen een prima pasvorm behouden.

HEMA

Eerlijk? Toen Kiki nog een baby was, kocht ik bijna alles bij de HEMA. Onder het motto ‘veel voor weinig’ kon ik daar altijd prima slagen. En ook nu neem ik nog regelmatig iets voor haar mee. De kleding is oké van kwaliteit en het aanbod wisselt ook regelmatig. Kinderkleding gaat natuurlijk vaak maar 1 seizoen mee want dan zijn ze er weer uitgegroeid. En ik vind het soms ook zonde om Kiki in haar dure jurkjes naar school te spelen of buiten te laten ravotten. Dan ben je bij de HEMA natuurlijk aan het goede adres. Vaak hoor ik mezelf denken ‘Ach, een jurk voor een tientje. Wat kan het lijden?’

B.Nosy

Zoals ze zelf zeggen: stoere kleding voor eigenwijze kids. Nou, als dat niet op mijn kind slaat (vooral dat eigenwijze ;-)) dan weet ik het niet meer. Voor B.Nosy geldt wel een beetje hetzelfde als voor Z8. Tuttigheid is hier ver te zoeken maar je vindt wel coole kleding in leuke, stoere modellen van goede kwaliteit. Een girly toch zie je hier en daar terug in de vorm van tule of een roze accent.

Wat zijn jouw favoriete merken?

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Marie-José

    Ik hou wel van een beetje anders dan anders, dus voor mijn dochter (inmiddels 9) kocht ik veel van Br@nd for girls. Petit Louie heeft ze ook veel gedragen.

    Dochterlief heeft inmiddels zelf een mening (hoe lastig! ), is fan van Nik&Nik en zou – als ze de kans kreeg… – de Primark en Coolcat leegkopen. Dat gebeurt dus niet, want ik vind de kwaliteit daar echt dramatisch. En bovendien haat ik glitters. Daarvan mag maximaal 1 kledingstuk per jaar van de kast in…

    Nu kopen we niet echt een vast merk, maar net wat we tegenkomen. En ik combineer nog steeds ook wel met Hema, Zeeman etc.

  2. Kristel

    Die merken die jij noemt ken ik dan weer niet dus dat is voor mij weer een mooie tip, bedankt! En inderdaad, de Primark mijden we hier ook \O/