Leestijd: 3 minuten

Wie dacht dat ik de hele dag alleen maar leuke ideeën verzamel om te delen op Krispiratie heeft het mis. De ondertitel van Krispiratie is ‘Lifestyleblog van een ondernemende moeder’. Maar wat onderneemt die moeder dan? Met andere woorden: waar vul ik mijn dagen nog meer mee? Dat vertel ik je vandaag.

Krispiratie voor de hobby?

Krispiratie ben ik in eerste instantie begonnen als hobbyproject. Als mensen mij vroegen naar leuke cadeautips, wist ik altijd wel wat te melden. En als ik met mijn gezin of vrienden lekker wil uiteten of een weekendje weg wil, dan ben ik de eerste om op Google te gaan grasduinen. Al die tips en inspiratie wilde ik dus graag delen. En daarvoor werd Krispiratie mijn doorgeefluik. Sinds ik Krispiratie ruim een jaar geleden begonnen ben, loopt de hobby alleen een beetje uit de hand. Er komen maandelijks namelijk wat meer mensen op de site dan ik verwacht had. Hartstikke tof natuurlijk want dat betekent dat mensen dus blijkbaar zoeken naar de informatie die ik deel en die tips en inspiratie ook waarderen. Een kleine buiging voor jou als (vaste) bezoeker is dan ook op zijn plaats.

Maar ik heb ook nog een ‘gewoon’ beroep

Nou ja, beroep. Ik werk naast mijn werk voor Krispiratie ook als tekstschrijver, communicatieadviseur en trainer. Dat doe ik via mijn bedrijf Kristaalhelder dat inmiddels ook al 8 jaar bestaat. Soms krijgt mijn werk voor Krispiratie voorrang (want het is zo leuk!) en soms heb ik het zo druk met mijn werk voor Kristaalhelder dat het bloggen even op een lager pitje komt te staan.

Maar tot nu toe heb ik je nog nooit verteld over mijn ‘andere’ werk, dus doe ik dat vandaag.

Tekstschrijver

Als tekstschrijver schrijf ik teksten (joh!) voor bedrijven of andere eenpitters, zzp’ers, freelancers of wie er maar behoefte heeft aan een pakkende, wervende tekst. Vaak zijn dat webteksten maar ik schrijf bijvoorbeeld ook teksten voor LinkedIn of nieuwsbrieven.

De meeste ondernemers zitten vast in de inhoud en willen vanuit dat perspectief alles wat ze kunnen en doen aan hun klanten vertellen. Ik draai de rollen meestal om: wat willen jouw (potentiële) klanten weten? Waar zoeken ze naar op jouw site? Wat beweegt ze om contact met jou op te nemen? Waarom zouden ze met jou in zee gaan en niet met een van jouw concurrenten?

Dit is superleuk werk omdat het een uitdaging is om heel erg in het hoofd van een lezer te kruipen. En het is natuurlijk ook een uitdaging om andermans ideeën zo wervend en pakkend mogelijk te verwoorden.

Communicatieadviseur

Het werk als communicatieadviseur is wat breder dan het werk als tekstschrijver. Als communicatieadviseur ben ik vooral een sparringpartner voor ondernemers. Ik denk met ze mee over de boodschappen die ze naar buiten willen brengen en bedenk op welke manier ze dat het beste kunnen doen. Ik adviseer ze over de structuur van hun website maar ook over het opzetten van een systeem om nieuwsbrieven te versturen. Ik ben een sparringpartner als het gaat over storytelling maar adviseer ook over hoe je nu zo klantgericht mogelijk offertes op kunt stellen. Offertes die ook nog eens scoren uiteraard!

Trainer

Trainen vind ik toch wel een van de leukste dingen om te doen. Wist je dat veel bedrijven blijven hangen in communicatie die weliswaar uiterst correct maar vaak niet erg effectief is? Stel je voor dat je bijvoorbeeld schrijft: ‘Naar aanleiding van uw schrijven d.d. 4 maart jl., bericht ik u als volgt … ‘ Dat is een keurige zin maar wel wat ouderwets. Tegenwoordige bereik je veel meer met een schrijfstijl a la: ‘U stuurde ons op 4 maart een brief. Graag reageer ik daarop.’

En zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen. Als je nog een treffend voorbeeld wilt zien dan moet je dit maar eens lezen. Zo maak ik het zo vaak mee!

En dus leer ik bedrijven hoe ze door actief en positief te schrijven in een ‘verzorgde spreektaal’ waarbij het accent op de lezer ligt en niet op jou als schrijver, veel meer kunnen bereiken bij hun klanten.

Waar komt die drive vandaan?

Als je bedenkt dat ik mijn loopbaan begon als financieel adviseur bij een bank, ben je misschien verbaasd om nu te lezen over mijn activiteiten als blogger, tekstschrijver, adviseur en trainer. Toch is de motivatie op een heel logische manier ontstaan. Lees maar eens.

Heb jij ook misschien ook zo’n ommezwaai gemaakt in jouw loopbaan? Of vind je het leuk om ook af en toe iets te lezen op Krispiratie over mijn werk voor Kristaalhelder? Laat het dan gerust weten in de reacties!

Bedankt voor het lezen weer!

XoXo

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Kristel

    Da’s toch een mooie ommezwaai?! Ze zeggen volgens mij niet voor niets vaak dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.