Leestijd: 4 minuten

Wij zijn op huwelijksreis naar de Malediven geweest. Zo’n vakantie doe je niet zomaar even want het is a) behoorlijk prijzig en b) ben je wel een tijdje onderweg. Maar als je eens echt een heel bijzondere week in het Paradijs Op Aarde wilt doorbrengen, lees dan even mijn ervaringen.

Waarom de Malediven?

Wij zijn al wel vaker naar ‘luxe’ bestemmingen op vakantie geweest (overigens vinden we backpacken in een hostel ook prima maar dat terzijde). Zo waren we eens in Abu Dhabi waar we in de hotellift stonden naast Arabieren met Rolexen ter waarde van ons hele huis (gaap!). Prima voor een weekje zonzekere vakantie als je eens wat anders wilt. En we waren eens op wintersport in een luxe hotel waar de wijnkaart geen wijnKAART is maar een wijnBOEK en je iedere dag een vijfgangendiner krijgt.

Maar voor onze huwelijksreis wilden we ‘echt’ iets bijzonders. We verkeren nog altijd (na 16 jaar) in de romantische veronderstelling dat je een huwelijksreis maar 1 keer meemaakt dus daar wilden we optimaal van genieten. In een paradijsje. En dus bekeken we verschillende mooie bestemmingen. Even twijfelden we over de Seychellen maar al snel kwamen we uit bij de Malediven. Dat moest het worden!

Voor wie de Malediven niet kent

De Malediven is een eilandengroep die bestaat uit 1190 koraaleilanden die gegroepeerd zijn in 26 zogenaamde atollen. De Malediven liggen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De totale landoppervlakte is maar 300 vierkante kilometer en het grootste eiland is slechts 5 vierkante kilometer groot. Ruimte genoeg dus! De gemiddelde dagtemperatuur is er 28 graden.

Je moet wel rekenen op een vliegtijd van +/- 15 uur afhankelijk van met welke vliegtuigmaatschappij je reist. Het landen op Male International Airport is wel spannend. De landingsbaan ligt namelijk op een eiland midden in zee. Vlak voor het vliegtuig daadwerkelijk de grond raakt, denk je dus even dat je in zee gaat landen.

Nadat je geland bent in Male ben je er nog niet want van daaruit ga je vervolgens per watervliegtuig of speedboot naar je uiteindelijke bestemming. Gezien de reistijd snap je waarschijnlijk waarom veel mensen de Malediven combineren met Sri Lanka. Ze reizen dan eerst een paar weken door Sri Lanka om af te sluiten met een paar dagen relaxen op de Malediven.

Onze eindbestemming: Makunudu Island Resort

Wij verbleven op Makunudu Island Resort, een piepklein eilandje in het Noord-Malé atol. Op het eilandje staan slechts 36 bungalows en een hoofdgebouw dus druk kun je het er niet bepaald noemen.

Ik zou de bungalows eerder sfeervol dan luxe noemen. Gouden kranen ga je er niet vinden maar wel prima bedden, rustieke charme, modern comfort én een ‘garden shower’. Als je de deur van je bungalow open doet, sta je op het strand en als je een paar stappen verder zet, loop je zo het meest heldere water in dat je ooit gezien hebt. De eerste ochtend hoorde ik een wat vreemd geluid buiten onze bungalow. Toen ik ging kijken bleek dat er iemand het strand aan het aanvegen was. Je bedenkt het niet!

Van je buren heb je overigens geen last want iedere bungalow is zo geplaatst dat je maximale privacy hebt.

Wat is er te doen?

Doen? Doen? Als je op huwelijksreis gaat, hoef je meestal niet veel te doen. Wij niet althans. Toch zijn de Malediven wel een van de mooiste duiklocaties ter wereld. En zelfs ik met mijn watervrees heb er van genoten. Als je 5 stappen de zee in zet (er is geen branding btw) en je hoofd onder water steekt, zie je al de meest geweldige vissen en koraal. Wij zijn ook op een snorkeltrip meegeweest waarbij je in wat dieper water komt en nog veel meer moois ziet. Vanwege mijn angst bleef ik zo’n beetje vastgeklampt hangen aan de romp van de boot maar zelfs dat was al geweldig.

Verder is er niet veel te doen in de zin van excursies. Er werd eens een tripje naar een ander, onbewoond, atol georganiseerd waar een heerlijke barbecue georganiseerd werd en waar je weer super kon zwemmen, zonnen en snorkelen.

Eten & drinken

Tijdens de diners kwam het honeymoonkarakter duidelijk naar voren. Je dineert bij kaarslicht aan een tafeltje op het strand. Hoe romantischer kan het worden. Het eten was er meer dan voortreffelijk en kosten noch moeite worden gespaard om het de gasten naar de zin te maken.

Hoe lang moet je gaan en – slik – wat kost dat dan?

Wij zijn in totaal 8 dagen weg geweest. Dat betekende concreet dat we geloof ik 5 dagen op Makunudu waren. En dat is lang genoeg. Zeker als je toch alleen maar de hele dag luiert en af en toe een snorkeltripje maakt. Mijn eerste ingeving was ‘Gaan we nu echt zo’n teringeind vliegen voor 5 nachten op een eiland en is het dat wel waard?’ Daar kan ik nu – 14 jaar later – nog steeds volmondig ‘ja’ op zeggen. Ja, dat is het zeker waard want de Malediven zijn echt het paradijs op aarde.

Goedkoop is het dus niet. Ik vond het in onze tijd nog redelijk meevallen maar nu ik opnieuw wat research doe, zie ik dat het er niet bepaald goedkoper op is geworden. Ik zie dat ze nu een ‘aanbieding‘ hebben die weliswaar zeer uitgebreid is maar toch nog altijd EUR 2.400 kost voor 5 dagen. En dan zitten de vluchten er nog niet bij. Als ik een normale vakantie boek, probeer ik altijd een beetje te bekijken of ik op een reële dagprijs uitkom. De vraag die dan onmiddellijk bij veel mensen zal rijzen is, is bijna EUR 500 per dag een redelijke dagprijs? Ik vind nog altijd van wel. Voor één keertje dan. Maar alleen omdat ik weet wat voor geweldige ervaring het was.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.