Leestijd: 4 minuten

Ja, hij is weer in het land. En net toen ik begon te denken dat het Kiki voor geen meter interesseerde, sloeg toch ineens het Sinterklaasvirus toe in Huize E. Maar er gebeurde meer de afgelopen week. Kijk je mee?

Week 46 -2018

Maandag had ik een lekkere werkdag. En ook nog eens een lange. Kiki ging namelijk direct uit school met een vriendinnetje mee naar huis dus ik hoefde niet om half 3 op het schoolplein te staan. Toen ik haar aan het einde van de middag ophaalde, was ze erg enthousiast. Ze hadden cupcakes versierd en lekker gespeeld. Behalve mijn foto van de lunch – een leftover van zondag – heb ik van vandaag verder geen foto’s.

Op dinsdag werkte ik weer lekker door. Eindelijk had ik ook weer eens tijd om wat in huis te doen. Dat wil zeggen; wat meer dan het standaardspul wat je toch iedere week wel doet. Het klinkt raar maar ik word er rustig van als ik ook eens een kast lekker kan opruimen of zo.

’s Middags gingen we met 2 vriendinnetjes van school en hun moeders naar het hertenkamp en de bibliotheek. Erg gezellig en het was mooi weer om buiten te spelen.

Op woensdag kwam mijn bestelling bij Bose binnen. Ik bestelde een paar Noise Masking Sleepbuds. In de strijd tegen een snurkende partner was dit het volgende experiment op mijn lijstje. Wat ik ervan vind, beschrijf ik binnenkort in een apart artikel.

Woensdagavond ging ik voor het eerst weer terug naar de yogaschool waar ik jarenlang heen ging voordat ik zwanger werd. Dezelfde instructrice was er nog steeds en de les voelde weer als vanouds. En zo heb ik dus ook weer een vaste sportavond. Daar had ik echt weer behoefte aan. De afgelopen paar maanden ben ik een aantal keer op donderdagochtend naar een yogaschool geweest. En hoewel me dat goed beviel vond ik het qua tijd toch lastig. Ik was er zowat mijn hele ochtend mee kwijt terwijl ik die zo goed kan gebruiken.

Donderdag was een dag waarop ik lekker wat aangerommeld heb. Ik sorteerde de voorraad mutsen, sjaals en wanten van iedereen hier in huis want het schijnt koud te worden de komende tijd.

En sinds deze week ben ik koopzegels gaan sparen bij de Jumbo. Nou sparen wij gewoon op de bank al behoorlijk wat elke maand maar dat levert natuurlijk niks op. Het ouderwetse koopzegels sparen merk je in je portemonnee nauwelijks maar als je dat een aantal maanden doet, heb je toch ineens een aardig zakcentje voor bijvoorbeeld de vakantie of zo. En bij de Jumbo levert het 4% rendement op. Kom daar maar eens om bij de bank. Ook over onze spaargewoonten zal ik binnenkort eens een artikel schrijven.

Tijdens de lunch ging ik aan de slag met de planning voor het eten met Kerst. Ik maak dit jaar geen haute cuisine maar wel veel verschillende gerechtjes en had vast behoefte aan wat overzicht.

’s Middags kwamen voor Kiki maarliefst twee Bobo’s binnen dus die was helemaal gelukkig. Weet je dat ik daar 40 jaar geleden zelf ook al op geabonneerd was?

Vrijdag schilde ik stoofpeertjes. Wat een rotwerk vind ik dat. Die krengen zijn al zo klein dat als je het klokhuis eruit hebt en de schil eraf er nauwelijks iets overblijft. Overigens smaakten ze heerlijk. Ik serveerde ze zaterdag met geitenkaas en walnoten.

Kiki was vrijdagmiddag duidelijk moe van een week school en speelafspraakjes dus die wilde lekker knutselen. We maakten een mijter voor Sinterklaas.

In tussentijd maakte ik vast het boodschappenlijstje voor de wekelijkse boodschappen op zaterdag. Er moest natuurlijk ook een wortel bij voor Amerigo.

Verder kreeg ik vandaag een pakket binnen. Mijn tante vertelde me eerder deze week dat ze een HUE pakket had ontvangen maar er niets mee kon. Ik drukte haar op het hart om het niet weg te gooien want wij hebben ook een aantal HUE-lampen en sensoren in huis en dat werk heel fijn. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik 2 dagen later een pakket kreeg met daarin haar lampen. Super attent en ze zijn hier erg welkom. Ook Kiki kreeg van haar nog een cadeautje waarop zij spontaan uitriep ‘Maar ik ben niet eens jarig!’.

Aan het einde van de middag appte JW mij met de opmerking ‘Leg maar vast een champagne koud’. Nou dat hoef je mij geen 2 keer te zeggen. Er ligt hier eigenlijk altijd wel een fles koud. Anyway, hij had een opdracht van een nieuwe klant gekregen en was daar blij mee.

Op zaterdag raceten Kiki en JW na de zwemles snel naar huis voor de intocht van Sinterklaas op tv. Tot een week geleden kreeg ik haar er echt nog niet warm voor. Ik moest haar zelfs voor het Sinterklaasjournaal zetten. Maar nu hij dan toch echt in het land is, krijgt ze er wel zin in. Ze zong ’s avonds ook uit volle borst liedjes toen ze haar schoen mocht zetten en maakte een mooie tekening voor de Sint.

JW en ik genoten van wat lekkere borrelhapjes die ik gemaakt had: caprese op een spiesje en bruschetta. Lekker hoor!

Zondag was een pyjamadag. Voor Kiki dan want ik liep al vroeg een uurtje te wandelen over de dijk. Koud maar wel lekker! De rest van de dag relaxten we. Ik decoreerde de tafel in Sinterklaassfeer, JW ging naar het voetballen en Kiki en ik bakten kruidnoten die we aan het einde van de middag opaten tijdens de Sinterklaasfilm. Lekker weekend zo!

Bedankt weer voor het lezen!

Hoe was jouw week?

X Kristel

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.