Leestijd: 4 minuten

Hoewel niet bijster origineel zijn sommige tag-artikelen té leuk om links te laten liggen. Ik zag deze Sinterklaas Mommy Tag bij Forever38.com die ‘m op haar beurt weer heeft van Blogmama. Benieuwd hoe we in Huize E. met Sinterklaas omgaan? Dat lees je dus vandaag.

Ga je met Kiki naar een intocht?

Ja. We hebben natuurlijk de landelijke intocht op tv gekeken. Reuze spannend vond ze dat al. Maar ook bij ons in Tiel zagen we Pakjesboot 12 aan komen varen over de Waal. Toch een voordeel als je woonplaats aan een groot water ligt 😉

Hoe vaak mag Kiki haar schoen zetten?

Ik denk dat we dit jaar op 4 x uit gaan komen. De eerste keer was bij de landelijke intocht en de tweede keer bij de plaatselijke intocht. Verder mag ze hem de zaterdag voor Sinterklaas nog een keer zetten en ik denk op 5 december zelf aangezien wij pakjesavond pas in het weekend na Sinterklaas vieren.

Gaan we zelf pepernoten bakken?

Jazeker! Nou ja, kruidnoten zijn het eigenlijk. Vorige week hadden we een pyjamadag en toen hebben we een lekker voorraadje gebakken. Ik zag trouwens ook nog een lekker recept voor een kruidnotencheesecake. Misschien maak ik die ook nog wel.

Wat staat er op Kiki’s verlanglijstje?

Nou dat verandert eigenlijk met de dag. Ze is nog wat jong om een echt verlanglijstje te maken en dus bepalen wij gewoon wat ze krijgt.

Versier jij je huis met Sinterklaas-versiering?

Nauwelijks. Wel heb ik een rol inpakpapier met kruidnoten en snoepgoed erop onder het tafelzeil op onze eettafel gelegd. Ziet het er toch gezellig (en smakelijk!) uit.

Je favoriete Sinterklaas-lekkernij?

Wat niet kan ik beter zeggen. Op marsepein ben ik niet zo dol maar strooigoed in alle vormen en maten, kruidnoten, chocoladeletters en natuurlijk gevuld speculaas gaan er bij mij altijd wel in.

Welke chocoladeletters koop je?

Ik heb  geen favoriet merk of zo maar ik hou alleen van pure chocolade of met een bijzonder smaakje. Een melkchocoladeletter koop ik dus nooit.

Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of er een bezoeken?

Geen van beide. We overwogen dit jaar het Sinterklaasfeest van ZAPP in Utrecht en we hadden een uitnodiging van de turnclub. Aangezien Kiki die van de turnclub al ’te spannend’ vond, vonden we het ook wat riskant om dure kaartjes te kopen voor het ZAPP-feest. Misschien volgend jaar als ze wat groter is.

Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Sinterklaas Kapoentje. Daar is ze snel mee klaar 😉 Al moet ik zeggen dat ze toch al behoorlijk wat liedjes kent.

Schrijf je Sinterklaasgedichten?

Nee. Voor Kiki is Sinterklaas nog echt het kinderfeest met een zak cadeautjes en geen surprises met gedichten en in mijn familie doen we het ook niet meer. Daar kom je toch niet aan toe als alle kinderen zich op de zak cadeautjes storten.

Wanneer doet Sinterklaas zijn inkopen?

Je hoort weleens zeggen dat je cadeautjes eigenlijk in de loop van het jaar al moet kopen maar ik doe het gewoon in de weken voor 5 december. Dan zijn de verlanglijstjes toch het meest actueel. Ik zal het niet snel op het laatste moment aan laten komen. Dat dan weer niet.

Samen met Kiki Sinterklaasknutsels maken?

O ja! Wij knutselen sowieso heel wat af. Ik heb al aardig wat Sint-kleurplaten moeten printen en we hebben ook al een mijter geknutseld.

Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Niet bijzonder. Ik pak gewoon in en that’s it. Ik mis de creativiteit om er complete kunstwerken van te maken.

Met wie vier je pakjesavond?

Met mijn schoonfamilie bij mijn schoonzus thuis. We vieren het dit jaar pas de zaterdag na Sinterklaas en ik weet nu al dat ik dat volgend jaar niet meer wil. Ik vind de periode tussen de landelijke intocht en het daadwerkelijk vieren dan toch te lang met alle bijbehorende spanning.

Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?

Pfft. Mijn favorieten zijn Action, Hema en Wibra.

Kijk je samen met het gezin Sinterklaas op televisie?

Nou en of. De eerste week leefde het nog niet echt. Toen moest ik gewoon zelf het Sinterklaasjournaal aanzetten maar nu weet ook Kiki wie Dieuwertje Blok en Piet Snot zijn hoor. Verder keken we natuurlijk de intocht en hebben we al een paar Sinterklaasfilms gezien. Iets over Amerigo die zoek was en over een gouden hoefijzer.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Vooral het spannende eigenlijk. Zat er wel iets in die schoen? Zou de Sint het echt weten als ik stout geweest was en dan natuurlijk op pakjesavond het zingen met mijn zusje waarna een buurman heel hard op het raam roffelde en een zak vol cadeautjes achterliet. Sommige cadeautjes kan ik me nog zo voor de geest halen.

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Absoluut al is de traditie wel aan verandering onderhevig wat ik op zich wel prima vind zolang het niet te snel gaat en er met respect met anderen wordt omgegaan.

Wat vind je leuker Sinterklaas of Kerstmis?

Gewetensvraag. Tot voor een paar jaar geleden vond ik het allebei even vreselijk. Nu vind ik vooral Sinterklaas voor Kiki heel leuk. Het argument dat Kerst zo’n mooi moment is om samen te zijn met familie blijf ik een kul-argument vinden want dat kan ik op iedere datum. Al doe ik er natuurlijk wel braaf aan mee.

Ben je blij als het 6 december is?

Niet bijzonder. Om te beginnen moeten wij dan pakjesavond nog vieren. En dan komt de aanloop naar Kerst nog. Nee, ik ben blijer waarschijnlijk als het 6 januari is 😉

Hoe kijk jij tegen het hele Sinterklaasfeest aan? Laat het me weten of neem uiteraard de tag gewoon over op jouw blog.

Volg mij ook op social media!

2 reacties