Leestijd: 2 minuten

Ik had mezelf voor november 2 doelen gesteld. Een daarvan heb ik behaald en de andere iets anders vormgegeven. En in de tijd van goede voornemens maken, steek ik mijn kop nog even in het zand en beperk me tot doelen voor de maand december.

Doelen voor november

Vorige maand schreef ik:
Komende week heb ik nog een paar trainingsdagen op locatie. Daarna komt er weliswaar nog een copywritingklus aan maar die kan ik gewoon thuis doen. Verder wil ik in november nou eens bewust naar Sinterklaas en Kerst toeleven. Dit jaar heb ik geen zin om last minute cadeautjes te moeten kopen of een kerstdiner samen te stellen. Het lijkt nog zo ver weg maar over 5 weken is het al Sinterklaas dus het komt sneller dichtbij dan je denkt.

Dat rustig aan doen is helemaal gelukt. Na een drukke periode had ik eindelijk weer eens tijd om van die mutserige dingen te doen zoals een kast opruimen of een taart bakken. Heerlijk. Ik heb het kerstdiner al helemaal gepland en ook de vieringen en versieringen van Sint en Kerst heb ik bewust kunnen plannen. Heerlijk!

Ook schreef ik:
En eigenlijk (‘eigenlijk’ is altijd zo’n woord waarvan je bij voorbaat al weet dat het misschien wel eens niet zou kunnen lukken) wil ik in November ook nog een nachtje weg. Af en toe heb ik echt behoefte om 2 dagen alleen maar Kristel te zijn in plaats van mama. In het voorjaar ga ik altijd al met een vriendin een paar dagen weg en in het najaar wil ik 1 nachtje in eigen land weg. Dan ga ik wandelen langs het strand, lekker eten en bij voorkeur een heel boek uitlezen ergens bij een open haard in een hotellobby onder het genot van een lekker wijntje.

Ik ben dus niet een nachtje weggeweest. De rust die ik daarmee wilde bewerkstelligen haalde ik de afgelopen maand gelukkig uit mezelf. Ik deed veel dingen die ik leuk vond, ging wandelen, lunchen, naar yoga en dat soort dingen. Wel hebben we voor het weekend van mijn verjaardag in december een weekendje weg geboekt voor ons drietjes. Dus er komt nog wel iets leuks aan.

December: geen doel

Haha, dat klinkt natuurlijk wel erg flauw. Maar ik moet altijd al zo veel van mezelf. En juist in de decembermaand heb ik meestal veel behoefte om op mezelf te zijn (hoe dan met al die sociale verplichtingen?). Dit jaar ga ik daar dus zo veel mogelijk aan toe proberen te geven. Niks moet en alles mag. Dat is voor mij al uitdaging genoeg.

Stel jij jezelf ook doelen? Of heb je zelfs al goede voornemens gemaakt voor 2019? Deel ze gerust!

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.