Leestijd: 3 minuten

Ach ja, iedereen heeft zo zijn eigen vreemde gewoonten. Daar ben ik natuurlijk niet uniek in. De meeste mensen houden die dingen alleen lekker voor zichzelf. Ik niet natuurlijk ­čśë Wist jij deze dingen al over mij bijvoorbeeld?

Ik zou zo graag eens met de Champions League-vlag zwaaien op de middenstip voorafgaand aan een CL-wedstrijd

Call me crazy maar dat lijkt me dus hartstikke gaaf. Dat dan de CL-hymne gespeeld wordt en jij daar die vlag in de vorm van een voetbal laat wapperen. JW heeft er zelfs weleens naar geïnformeerd maar we hebben begrepen dat alleen kinderen dat mogen doen.

Ik kan niet staand mijn mascara opdoen

Haha, stom he. Sta ik daar een kwartier lang mijn make-up te doen staand voor de wastafelspiegel, moet ik voor de mascara ineens op de wc gaan zitten met een handspiegeltje. Het lukt me gewoon niet.

Als kind wilde ik schooljuf worden

Ik speelde altijd ‘schooltje’ met de kinderen uit de buurt. Toen kwam er een hele periode dat ik kinderen maar niks vond. Punt. En nu ik zie wat de kleuterjuffen op Kiki’s school allemaal doen, denk ik dat ik de kindertjes van Nederland een hoop ellende bespaard heb door voor een andere carriere te kiezen.

Er ligt een knuffel in mijn bed

En dan heb ik het niet over die knuffel van pak ‘m beet 1 meter 80 lang maar over een beertje. Nee joh, ik knuffel er niet mee. Zo erg is het nu ook weer niet met me gesteld. Ik moet alleen iets hebben om vast te houden als ik slaap. Hij (of zij) gaat zelfs mee op vakantie. In hotels verstop ik hem overdag wel. Wat moet zo’n kamermeisje wel niet denken haha.

Ik kan niet met tien vingers typen

Lekker handig als je de hele dag op het toetsenbord zit te rammen voor je werk. Er zit vast een patroon in mijn typebewegingen maar ik denk dat ik maar maximaal 5 vingers gebruik. Ach, dan gaat het toch zo slecht nog niet.

Ik kan niet ‘gewoon op tijd’ komen

En nee, dat betekent niet dat ik altijd overal te laat ben. Integendeel. Ik ben ergens liever een uur te vroeg dan tien minuten te laat. En dus ben ik ook overal altijd veel te vroeg en moet ik weer manieren vinden om de tijd te doden tot mijn afspraak/yogales etc.

Ik hou niet van fietsen

Al moet ik toegeven dat ik het de afgelopen jaren wel meer doe en het zelfs in vakanties of zo wel kan waarderen. Dan huren we zelfs weleens fietsen. Tot een aantal jaar geleden was dat ondenkbaar. Ik ging nog liever een uur lopen dan 5 minuten fietsen. Ik ben nog altijd niet comfortabel met fietsen. Achterom kijken vind ik eng en ik kan ook niet ‘steppend’ opstappen. Stumper he?

Ik schreef vroeger artikelen voor de schoolkrant

Het copywriten zat er dus al vroeg in. We hebben het namelijk over meer dan 35 jaar geleden ­čśë

Ik kan er niet tegen als dingen scheef liggen/hangen/staan

Gelukkig is het niet meer zo obsessief als vroeger (dat leer je wel af met een kind in huis) maar ik loop wel de hele dag onbewust dingen recht te leggen of hangen.

Ik vind voeten de vreemdste lichaamsdelen

Tot voor een paar jaar geleden zou je mij ’s zomers ook niet snel met open schoenen of slippers zien. Gelukkig ben ik daar inmiddels wel ‘overheen’ maar ik vind voeten gewoon hele rare dingen. Ik ken ook bijna geen mensen met mooie voeten. Als het weer kouder weer wordt, verberg ik ze dus ook graag weer in sokken. Manlief en dochterlief hebben daar helemaal geen last van. Die lopen het liefst bij min 20 nog op blote voeten.

Heb jij ook van die bijzondere, rare of zelfs genante gewoonten? Deel ze dan even. Dan voel ik me tenminste iets normaler ­čśë

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.