Leestijd: 3 minuten

Ik gebruik ‘slechts’ 4 verschillende parfums waarvan er 3 zelfs van hetzelfde merk zijn en eentje mijn absolute lijfgeur is. Benieuwd welke dat zijn? Dat vertel ik je in dit artikel.

‘Slechts’ 4 parfums?

Ik ken mensen die zelfs maar een parfum gebruiken. En al jaren achter elkaar trouw zijn aan dezelfde geur. Als je dan eens in een winkel loopt en ineens een vleug van dat luchtje oppikt, denk je ‘Hé, dat is het luchtje van …’

Zo trouw ben ik niet. Maar ik heb al wel een aantal jaren dezelfde parfums. Soms probeer ik weleens wat anders uit maar meestal kom ik toch weer terug op mijn all time favoriete parfums.

Elie Saab – Le Parfum

Dit parfum gebruik ik nog maar een paar jaar. Ik ontdekte het bij toeval en was er meteen verliefd op. Ik vind het een fris parfum maar het is geen vluchtig geurtje. Nou kom ik zelf vaak niet veel verder qua reukvermogen dan de kwalificaties ‘lekker’ of ‘niet lekker’ dus ik heb even voor je opgezocht hoe de geur is opgebouwd:

Basisnoten: cederhout en rozenhoning
Hartnoten: jasmijn en patchouli
Topnoten: sinaasappelbloesem

Chanel – Chance

Dit parfum heb ik al heel lang maar gebruik ik niet zo vaak. Maar telkens als ik hem weer eens tevoorschijn haal en er even aan ruik gaat er zo’n aha-gevoel door me heen. Het is wel een geur die zo onmiskenbaar aan bijvoorbeeld een sjaal of zo blijft hangen. Maar dat hebben alle Chanel-geuren eigenlijk wel. Mijn flesje is bijna leeg dus dat wil wel wat zeggen. Aan de geurcompositie zie je dat het wel een complexe geur is.

Basisnoten: muskus, patchouli, vanille en vetiver
Hartnoten: jasmijn, citroen en roos
Topnoten: ananas, iris, patchouli, roze peper en hyacint

Chanel No 5 Eau Premiere

Al heel lang hield ik erg van de geur van Chanel No 5. Maar wat een zware geur is dat zeg. Zeker als je nog wat jonger bent of voor elke dag. Ik was dan ook heel blij toen er een wat lichtere variant op deze iconische geur uitgebracht werd. Het origineel dateert van 1921 en in 2009 bedacht de ‘neus’ van Chanel deze geur. Duidelijk herkenbaar als Chanel No 5. maar niet zo overdadig aanwezig.

Basisnoten: vetiver, sandelhout en vanille
Hartnoten: roos en jasmijn
Topnoten: oranjebloesem, aldehyden (?) en ylang-ylang.

Chanel – Coco Mademoiselle

In deze geur kun je mij wel uittekenen. Als ik ’s ochtends met een nog half slaperig hoofd parfum op doe dan is het meestal deze geur. Ik vind het en vrouwelijke, tikkeltje oriëntaalse geur die toch luchtig is maar wel lang blijft hangen. Heerlijk!

Basisnoten: patchouli, vetiver, vanille en muskus
Hartnoten: lychee, jasmijn en roos
Topnoten: sinaasappel, grapefruit en bergamot.

Nu ik ze zo allemaal op een rijtje zie, merk ik dat ik een voorkeur heb voor de wat meer ‘fruitige’ geuren. En dat terwijl ik ze toch zeker niet als zoet zou bestempelen.

Verlanglijstje?

Ik ben zeker nog wel nieuwsgierig naar andere geuren. Of ik heb van bepaalde geuren eens een sample gehad waar ik erg over te spreken was. Zo rook ik laatst Gucci Bloom. Die vond ik erg lekker ruiken (ook weer sinaasappel als topnoot) maar snel vervliegen. En op mijn verlanglijst bij Parfumerie Douglas staat ook al een hele tijd Acqua di Parma – Peonia Nobile. Dat is nou juist weer een hele bloemige geur met o.a. peper, framboos, pioenroos, fresia, amber, patchouli en muskus. 

Tip: op deze website kun je van je favoriete parfum de geurcompositie zien maar kun je ook op ingredient parfums zoeken of vergelijkbare parfums vinden die qua compositie op jouw favoriet lijken. Handig!

Wat zijn jouw favoriete parfums? 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.